facebook
Connect with us

 Iohannis vulnerabilizează SRI

Fostul șef al spionajului românesc  gen. SIE Silviu Predoiu  este prima voce din sistem care avertizează explicit asupra riscului creat de absența unui director al SRI din vara anului trecut.

Într-un interviu acordat lui Alexandru Răducan la Canal 33, Predoiu a spus că această situație creează SRI o serie de handicapuri, în special în relațiile cu servicii străine și spune că președintele Iohannis ar trebui să respecte legea și să pună capăt interimatului.

Predoiu s-a exprimat critic la adresa președintelui Klaus Iohannis

”Nu poți să le ceri tuturor să respecte legea, uitînd de statutul tău de exemplu, de model pentru nație, cînd tu nu ți-l exerciți.

”Da dom’le, scrie acolo în lege că eu trebuie să desemnez șeful serviciului, dar uite că nu vreau eu să-l desemnez”.”

Predoiu a mai spus că mai ales în relația cu serviciile străine apare un handicap, pentru că șeful unui serviciu care nu e titular se confruntă cu rezerve din partea interlocutorilor.

Generalul a vorbit din experiența proprie, evocînd o întîlnire cu șeful unui serviciu străin important care a avut ezitări, pentru că aflase că în timp ce șeful interimar al SIE era în vizită la el, în țară fusese desemnat un director plin, ceea ce punea sub semnul întrebării angajamentele luate de Predoiu.

Facebook