facebook
Connect with us

Hanul Solacolu e salvat din 4 în 4 ani de Nicușor Dan… a rămas și va rămâne tot o ruină

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat luni că municipalitatea începe lucrările de punere în siguranţă la Hanul Solacolu, o clădire emblematică pentru Bucureşti. Punere în siguranță, nu renovare sau modernizare. Atât s-a putut. Atât poate acest primar mincinos ce poate câștiga de la distanță titlul de cel mai prost primar postdecembrist al Bucureștiului.

Clădirile monument istoric sunt lăsate să se prăbușească deși acest impostor, primarul Capitalei Nicușor Dan a promis că le va salva. În cei patru ani de mandat rezultatele sale pe acest segment sunt aprope egale cu zero și nici nu există vreo speranță pentru salvarea lor. Suntem conduși de niște idioți, iar din patru în patru ani dăm cu bățul ca oile. Alegem de fiecare dată răul cel mai mic. Așa arată Republica Infractorilor născută din crimele lui Ion Iliescu.

”Începem lucrările de punere în siguranţă la Hanul Solacolu, este o clădire emblematică pentru Bucureşti, construită la 1859, una dintre cele mai vechi clădiri civile ale Bucureştiului, monument istoric, din păcate lăsată în degradare ani de zile. E vorba de o punere în siguranţă, adică vom sprijini faţadele, vom sprijini calcanele către proprietăţile vechien, elementele interioare, sunt bolte şi la etaj, la parter, la subsol. Sfârşitul acestei operaţiuni va fi că această clădire va fi sprijinită din toate părţile şi va fi sigură. Această operaţiune se va termina la sfârşitul acestui an”, a spus primarul Capitalei.

Edilul a arătat că ”devierea tramvaiului pe linia 21 speră să o remedieze, să se circule pe două benzi ceva mai devreme dar toată operaţiunea în cursul acestui an, după care vor constitui un comitet interdisciplinar, să dea o temă de proiectare pentru ceea ce vor să facă cu acest imobil”.

”Probabil că va mai dura doi, trei ani până când acest imobil va fi readus în circuit”, a subliniat primarul Capitalei.

”Ca să ajungem aici mai întâi s-a expropriat, după care s-a făcut o expertiză, după care Consiliul General a aprobat indicatorii tehnico-economici, după care s-a făcut proiectare pentru punere în siguranţă, inclusiv organizare de şantier, şi am mai aşteptat puţin pentru că este nevoie să folosim acest spaţiu unde circula o linie de tramvai şi nu aveam macaze decât cele pe care le-am folosit la Podul Grant”, a mai spus Nicuşor Dan.

El a spus că în toată zona istorică a Bucureştiului au 18.000 de clădiri şi nu poate Primăria Capitalei să intervină pe o cantitate atât de mare de clădiri. Aproape toate sunt lăsate să se prăbușească.

”Sunt lucruri pe care le-am făcut şi lucruri pe care nu le-am făcut. Ceea ce am făcut este că am respectat cu stricteţe regulamentul de urbanism al zonelor istorice, pentru că administraţiile precedente au distrus o piaţă. Dacă mergeţi oriunde în lume, o să vedeţi că în zona istorică clădirile sunt dublu la preţ faţă de clădirile din alte zone, pentru că există oameni, firme, care vor să locuiască în ele ca să îşi dovedească prestigiul social, să fie într-o zonă mai liniştită, etc. Noi, permiţând să se demoleze, să se construiască blocuri, am distrus această piaţă”, a precizat Nicuşor Dan.

Facebook