facebook
Connect with us

Infractorul Negoiță vrea să candideze la primăria Capitalei în locul dr. Cîrstoiu

 Infractorul Robert Negoiță, a anunțat, joi, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD și alianța îi cer acest lucru, după dezvăluirile HotNews.ro privind incompatibilitatea medicului, în contextul în care oferea consultații la clinica privată a familiei în timp ce avea funcția de manager al Spitalului Universitar.

Negoiță a declarat joi, la Realitatea Plus, că a avut mai multe discuții la guvern pe subiect și că „nu se mai opune unei nominalizări din partea alianței”.

„Aș fi dispus să fiu candidatul PSD-PNL”

„Nu pot să vă confirm acum. Cert este că e un moment important, Bucureștiul a suferit de subdezvoltare în ultimii 4 ani și noi trebuie să ne luptăm cu toate forțele pentru București. Dacă partidul o va face, nu voi mai refuza, deși până acum am tot refuzat. Am avut mai multe discuții, chiar și luni, la guvern, dar nu vreau să dau detalii.

Eu nu mă mai opun unei nominalizări din partea alianței, deci, aș fi dispus să fiu candidatul PSD-PNL. Au fost discuții, inclusiv în alianță, nu e o decizie luată, vor mai fi discuții. Nu sunt decizii pe care le iau eu, ci doar îmi arăt disponibilitatea de a candida din partea alianței. Eu nu am fost implicat, dar mi-au fost prezentate analize nefavorabile, pentru că de aceea ne-am tot întâlnit ca să găsim o soluție la problema Cîrstoiu”, a declarat Robert Negoiță.

Robert Negoiță este urmărit penal în mai multe dosare de corupție instrumentate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 din București, a mai multor șefi din Primăria Sectorului 3, dar și a firmei de salubritate Rosal Group. Negoiță e urmărit penal pentru două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave.

Procurorii susțin că Negoiță a continuat un contract vechi cu Rosal Group prin 54 de acte adiționale ilegale. În loc să fie organizate licitații publice, contractul de salubritate încheiat în anul 1999 a fost prelungit succesiv cu S.C. ROSAL GRUP S.A. (operator nelicențiat din anul 2013 pentru Sectorul 3), prin acte adiționale care au determinat inclusiv creșterea tarifelor de salubrizare, arată DNA. DNA a calculat un prejudiciu pentru Sectorul 3 de 578 milioane de lei.

Facebook