facebook
Connect with us

Averea ascunsă a lui Cătălin Cîrstoiu. Trece în declarația de avere doar „ce trebuie”: „Ce ați fi vrut, să merg cu trotineta?”

Cătălin Cîrstoiu, doctorul care a „muncit de i-au sărit capacele” a uitat să treacă în declarația de avere, obligație ce revine tuturor celor care ocupă funcții publice, mai multe case și mașini. Și nu sunt puține!

„Eu de 20 de ani, de mai bine de 20 de ani, împreună cu soția mea am muncit de ne-au sărit capacele ca să ne construim o reputație, un renume profesional și să facem bine. Dacă astăzi sunt unii interesați să transforme munca unor oameni într-un subiect de dezbatere publică. Eu nu am încălcat nicio lege”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

Acesta a spus că nu este bine nici să n-au un ban în buzunar și să te duci într-o funcție publică din interes.

„Și până la urmă, e bine să fii fără niciun ban în buzunar și să te duci într-o funcție publică pentru alte interese, sau e bine să te duci fiind convins că poți să faci ceva în plus, necontând acest aspect?”, a declarat acesta.

Medicul a adăugat că a trecut în declarația de avere tot ceea ce trebuia.

„Mai vreau să lămurim un lucru, în declarația mea de avere sunt trecute toate activele pe care le dețin la societățile comerciale la care sunt acționar și atât, asta este singura informație care se trece în declarația de avere.”

„Ce ați fi vrut, să merg cu trotineta, sau să merg pe bicicletă sau să merg cu o mașină mai ieftină și să ascund mașina în garaj? Nu doamnă, nu am de gând să ascund cine sunt sau ce fac.”, a izbucnit candidatul PSD-PNL.

Acesta a spus că nu a luat niciodată mită.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt trecute pe firma lui și a soției, după cum arată o investigație Hotnews.

Astfel, medicul deține, pe firmele familiei, un apartament pe plajă la Mamaia, un penthouse la Sinaia, două apartamente în București și mai multe mașini de mare putere, printre care un BMW X6 M60.

Conform legii, nu e obligat să-și noteze proprietățile firmelor în declarațiile de avere. Comparativ, valoarea proprietăților din declarația de avere a lui Cîrstoiu e mai mică decât cea a proprietăților folosite și aflate pe firme. În declarația de avere apare un teren intravilan de peste 3.000 de metri pătrați în Mogoșoaia, o casă de 450 de metri pătrați în județul Ilfov și un apartament de 100 de mp în București. Ca mașină, are declarat un Cadillac din 2008.

Facebook