facebook
Connect with us

Dreptate pentru Vlad Țăranu, elevul pedepsit pentru patriotism. Sancțiunea a fost ANULATĂ

Sancțiunea primită de elevul Vlad Țăranu pentru că a adus la școală stikere cu „Basarabia e România” a fost anulată.

Informația a fost confirmată, pentru ActiveNews, de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Remintim că, luna trecută, Vlad Țăranu, elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „George Barițiu”, a fost sancționat cu scăderea notei la purtare, după ce a adus la școală stikere cu „Basarabia e România”, după cum a relatat RostOnline, într-un articol cu peste 7000 de distribuiri.

Elevul a fost acuzat că a încălcat un articol din Regulamentul intern care arată că elevilor le este interzis: „să aducă și să difuzeze, în unitatea de învățământ, materiale care, prin conținutul lor, atentează la independența, suveranitatea și integritatea națională a țării, care cultivă violența și intoleranța”.

La momentul respectiv, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR, a criticat în termeni duri această decizie, pe care a caracterizat-o ca fiind „o demonstrație de forță a extremismului stângii globaliste”.

Totodată, în sprijinul elevului Vlad Țăranu a fost inițiată și o petiție. Lista semnatarilor acestei petiții a fost deschisă de doamnă dr. Galina Răduleanu, fost deținut politic, ea însăși basarabeancă, refugiată cu tatăl său, preotul Boris Răduleanu, din calea ocupației sovietice și sancționată, ca elevă, cu eliminarea din liceu, pentru atitudinea ostilă ocupantului sovietic. Petiția a fost semnată de foști deținuți politici, de urmași ai foștilor deținuți politici.

 

 

 

 

 

Facebook