facebook
Connect with us

Sistemele PATRIOT ale României ar putea fi oferite gratis lui Zelensky! Am plătit miliarde americanilor pentru ele

Parlamentul European a refuzat să aprobe auditul pentru bugetul Consiliului European, în încercarea de a pune presiune pe liderii europeni să sprijine Ucraina cu sisteme  de apărare aeriană Patriot. Boicotul a fost generat de europarlamentarul Guy Verhofstadt, nou președinte al Mișcării Europene Internaționale. Verhofstadt a scris marți pe contul X că 86 de eurodeputați s-au alăturat mișcării de protest și că sistemele anti rachetă trebuie livrate Ucrainei în cel mai scurt timp. Printre țările care pot ajuta Ucraina a fost indicată și România.

„Germania, Polonia, Olanda, România, Spania, Grecia… Europa are sisteme antirachetă Patriot, iar Ucraina are mare nevoie de ele. 86 de eurodeputați le cer să livreze Patriots ACUM!”, a scris Verhofstadt pe contul său X, distribuind și nota prin care parlamentarii au semnat că refuză descărcarea de gestiune pentru bugetul  Consiliului European.

Și președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat mesaje, după ultimele atacuri cu rachete ale Rusiei : „Avem nevoie de sisteme de apărare aeriană, de asistență de apărare, nu doar să avem discuții lungi”.

Facebook