facebook
Connect with us

Sub conducerea lui Boc, Clujul a fost invadat de cerșetori și oameni fără adăpost

Sub conducerea lui Boc, Clujul a fost invadat de cerșetori și oameni fără adăpost. Clujenii au făcut mai multe sesizări în care reclamă prezența tot mai mare a persoanelor fără adăpost, în zonele intens circulate ale orașului, dar și în preajma ghenelor de gunoi. Cetățenii susțin că nu se simt în siguranță și solicită intervenția polițiștilor locali, potrivit Ziar de Cluj.

„Pe strada Bună Ziua 37 C la ghena de gunoi vin zilnic oameni fără adăpost și fac mizerie. Uneori se ceartă și injură, vorbesc destul de tare și este deranjant”.

„De o perioadă de timp, o persoană fără adăpost doarme, în timpul nopții, în spatele blocului de pe str. Pasteur nr.24 ( în parcarea din spatele blocului, lângă ușa de la spațiul comercial). Am sesizat în urma cu aproximativ o săptămână și Poliția Locală, telefonic. În spațiul de lângă bloc sunt aruncate tot felul de resturi”.

„La ghenele de gunoi de la blocul E7 D roiesc persoanele de etnie roma care beau și fumează, urlă și fac mizerie. Ar fi bine dacă ați putea verifica dupa ora 18 în general. La ambele ghene e la fel, dar mai ales in partea de jos a blocului”, au sesizat clujenii.

O zonă care a fost mai mereu acaparată de cerșetori și oameni fără adăpost esta cea de la gară. O clujeancă susține că a fost amenințată de un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice.

„Am o problemă cu persoanele fără locuință, care se plimbă prin tot Clujul fără nicio grijă. Am observat că aceste persoane sunt tot mai vizibile prin Cluj și nu mă deranjează prezența lor ci îmi este frică de ele. Majoritatea sunt bărbați care mai mult sau mai puțin îmi pot face rău atât mie, cât și altor persoane. Locuiesc în Grigorescu și dacă pe vremuri acest cartier era cel mai sigur, acum sunt cel puțin 5 persoane de genul, ba pe Malul Someșului, ba în parcurile dintre blocuri, parcuri care sunt pline ochi de copii, ba se plimbă peste tot, se uită insistent și uneori se leagă de alte persoane. Am avut o astfel de experiență acum 3 săptămâni cu un domn. Mă grăbeam să intru în Gară, când mi-a spus că dacă nu mă dau din fața lui mă lovește. Acesta era beat și dacă nu conștientizam destul de rapid ce mi-a zis, aveam șanse mari să mă trezesc cu un pumn. Eu înțeleg că nu este legal să le îngrădiți dreptul la libertate și probabil nu aveți ce să le faceți, dar vă rog din tot sufletul căutați o soluție și măriți securitatea în Cluj. La Gară din nou, este super plin și am observat că sunt din ce în ce mai mulți și în centru. Vă rog să soluționați problema! Clujul este considerat un oraș de 10 stele, am crescut aici și sunt de părere că este cât de cât sigur, deși în ultima perioadă această siguranță cam lasă de dorit”, susține femeia.

De asemenea, există o altă categorie de persoane care îi agasează pe clujeni. Sunt diverși indivizi care sub pretextul că reprezintă diverse asociații le cer clujenilor bani pe stradă. Cel mai adesea aceștia sunt doar niște șarlatani care încearcă să obțină bani.

„Vă scriu cu rugămintea de a face o verificare a unor indivizi (dubioși) care au invadat Piața Unirii, în principiu zona centrală, dar pe care i-am surprins și în Iulius și care pretind a fi de la o Asociație de surdo-muți și cer donații pentru aceasta. Am interacționat cu aceștia, și aș putea spune că sigur sunt de etnie rromă și de ficare dată aceștia prezintă o foaie cu 3-4 donații de câteva sute lei pentru a fi credibili și pentru a face persoanele să ofere cât mai mult. Am surprins și am analizat în Piața Unirii două femei care au primit o donație, nu au oferit niciun fel de document pentru aceasta și chiar au avut tupeul să se arate nemulțumite arătând pe foie că alții au donat mai mult. Am căutat un echipaj de poliție pentru a semnala aceste persoane, dar ciudat că într-o seară de sâmbătă foarte aglomerată nu se află niciunul”, potrivit unui alt clujean.

Facebook