facebook
Connect with us

Un țăran la Washington

Politicienii mioritici ne demonstrează pe zi ce trece că sunt niște nevertebrate, oameni de o slugărnicie rară și întotdeauna dornici de afirmare. Klaus Iohannis, ca orice politician de la țară este bucuros să primească cadouri de la fratele mai mare, bogat și frumos. Aceste cadouri pot fi încadrate la categoria zorzoane. Trump i-a dat o șapcă, acum a primit de la Atlantic Council o statuetă fistichie din sticlă și plastic. Frumos. Nu? Atât valorează România în ochii Americii din cauza acestor târâtoare ce își spun președinți, premieri, miniștri și șefi de partide.

Comandantul suprem a subliniat că acceptă respectiva distincţie „ca o recunoaştere a conducerii României, în ultimii 20 de ani, ca membru demn al NATO şi partener şi prieten al SUA”.

„Începând din 2001, cu câţiva ani înainte de a adera la NATO, şi apoi de-a lungul celor două decenii în postura de membru, România şi poporul român au luat decizii îndrăzneţe, curajoase şi hotărâte pentru a consolida ţesutul democratic al societăţii noastre, pentru a fi la înălţimea angajamentelor noastre privind securitatea transatlantică şi pentru a transforma ţara noastră într-o ancoră a stabilităţii strategice, a prosperităţii şi a progresului într-o regiune încă tulburată a Europei”, a detaliat el.

Un glob pentru 1 miliard de euro…

Înainte de vorbi prostii despre NATO, rudei de la țară i s-a trasat noi sarcini: un sistem PATRIOT gratuit pentru Ucraina. Bunuri militare de circa 1 miliard de euro cumpărate din banii românilor ar urma să plece în Ucraina. Cam scumpă totuși această deplasare pentru zorzoane la Washington, să nu mai vorbim de avionul de lux care îi plimbă dosul prezidențial.

Pe 9 iunie să nu uitați să votați cu comasații! Mai bateți un cui în coșciugul statului român.

Facebook