facebook
Connect with us

La Ploiești circulă tramvaie vechi de aproape jumătate de secol

Ploieștiul a rămas codaș când vine vorba de transportul public în comun. În timp ce la Iași, dar și în alte orașe din țară, pe străzi au apărut tramvaie noi, ploieștenii circulă cu tramvaie second-hand cu o vechime de aproape jumătate de secol.

Pentru mulți dintre ploieșteni călătoria cu mijloacele de transport în comun reprezintă o adevărată aventură. Asta pentru că doar aproximativ 26% dintre mijloacele de transport au fost înlocuite în ultimii opt ani.

Ploieștiul se află, de altfel, într-un clasament nedorit comparativ cu alte orașe din țară, când vine vorba de achiziția de tramvaie. Asta pentru că nu s-a reușit cumpărarea nici măcar a unui tramvai nou.

„0” tramvaie cumpărate la Ploiești de Volosevici și mafia PSD-PNL care a capturat județul în ultimii 20 de ani

La Ploiești circulă tramvaie second-hand cu o vechime de aproape 50 de ani. Cu an de fabricație 1977 – 1980, tramvaiele din Ploiești au achiziționate, în 1996, din Germania.

„Tramvaiele au ca an de fabricație 1977 – 1980, iar în 2016 au intrat în reparații capitale, în sensul că au existat lucrări la caroserie, dar și în interior, prin schimbarea tapițeriei. La această oră, TCE deține 30 de tramvaie”, a explicat Nicolae Alexandri, directorul TCE Ploiești.

Ultima informație privind achiziționarea de tramvaie noi a fost în 2022, când a existat intenția de achiziționare a unor astfel de mijloace de transport prin PNRR.

Curios sau nu, în timp ce alte orașe din țară se laudă că au reușit să încheie deja contracte privind achiziția de tramvaie, la Ploiești s-a așternut tăcerea.

Facebook