facebook
Connect with us

Mihai Neamţu: Când ești cu Hristos, trebuie să te aștepţi la reacția nedreaptă și josnică a lumii: pamfletul, batjocura, scuipatul, marginalizarea

„Oamenii L-au condamnat pe Dumnezeu la moarte, Dumnezeu însă, prin învierea Lui, îi «condamnă» pe oameni la nemurire, în locul loviturilor pe care I le-au dat oamenii, El îi îmbrăţișează; în locul ocărilor, El le împărtășește binecuvântări”, scrie, pe Facebook, teologul Mihail Neamţu.

„Nicicând oamenii n-au arătat ură faţă de Dumnezeu ca atunci când L-au răstignit, și niciodată Dumnezeu n-a arătat iubire faţă de oameni ca atunci când a înviat.” (arhim. Iustin Popovici)

Domnul este răstignit pe lemnul Crucii, la marginea Ierusalimului. Dezbrăcat, scuipat, rănit și torturat, Iisus se face tuturor toate. Niciun abandon, nicio insultă, nicio suferinţă nu-i mai este străină Fiului lui Dumnezeu. El e Calea, lovită cu pietre de cei rătăciţi. El e Adevărul, crucificat prin minciună. El e Viaţa infinită, ucisă pentru treizeci arginţi.

Iisus răspunde batjocoritorilor cu demnitate și iubire. Cuvântul este faptă și fapta e Cuvânt. Mirul Hristosului devine balsam vindecător pentru cei părăsiţi, răniţi, nedreptăţiţi, ferecaţi în cătușe de fier.

Harul vizitează chiar și oamenii nevrednici, dar onești: tâlharul de pe Cruce este unul dintre cei întorși la Tatăl precum fiul risipitor. Când ești cu Hristos, trebuie să te aștepţi la reacția nedreaptă și josnică a lumii: pamfletul, batjocura, scuipatul, marginalizarea.

Moartea, însă, n-are ultimul cuvânt”, scrie Neamţu.

Facebook