facebook
Connect with us

FOTO/ Prohodul Domnului, cântat de români din țară și din străinătate

În Sfânta și Marea Vineri, în Biserica Ortodoxă a fost săvârșită ultima Denie din acest an, în cadrul căreia s‑a cântat Prohodul Domnului.

De la parohiile din marile orașe, până la ultimul cătun din țară, Prohodul Domnului a răsunat din inimile credincioșilor români.

Catedrala Patriarhală din Capitală

În București, sute de credincioși au participat, la Catedrala Patriarhală, la Denia Prohodului. Slujba a fost oficiată de PS Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal.

La finalul Doxologiei Mari, PS Paisie Sinaitul împreună cu soborul slujitorilor și credincioșii prezenți au pornit în procesiune în jurul Catedralei Patriarhale cu Sfântul Epitaf simbolizând ducerea către mormânt a Mântuitorului Hristos, notează Ziarul Lumina.

În cadrul procesiunii s‑au făcut patru opriri, în timpul cărora au fost rostite ectenii pentru ocrotirea poporului binecredincios și pacea lumii.

Mănăstirea Radu Vodă

Tot în București, credincioșii au cântat Prohodul Domnului și la Mănăstirea Radu Vodă.

Cluj-Napoca

La Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, în Vinerea Mare, 3 mai 2024, ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat Denia Prohodului Domnului. Slujba s-a încheiat cu procesiunea de înconjurare a Catedralei Mitropolitane cu Sfântul Epitaf, care simbolizează ducerea către mormânt a Mântuitorului. În cadrul procesiunii au fost făcute patru opriri.

Maramureș

PS Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit, vineri, 3 mai 2024, Denia Prohodului Domnului, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare.

Danemarca

PS Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Europei de Nord a săvârșit în această seară în Sfânta și Marea Vinere, 3 mai 2024, Slujba Prohodului Domnului, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și de credincioșii români și danezi convertiți la Ortodoxie.

Iași

Denia Prohodului Domnului și Mântuitorului Hristos a fost oficiată la Catedrala Mitropolitană din Iași de către Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Facebook