facebook
Connect with us

Comisia Europeană obligă TAROM să-și „reducă semnificativ numărul de rute și de aeronave”

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat pentru restructurare în valoare de 95,3 milioane EUR acordat de statul român companiei aeriene TAROM.

„Ajutorul de restructurare acordat de România care a fost aprobat astăzi (luni, n.r.) va contribui la menținerea conectivității regionale a cetățenilor și a întreprinderilor din România. În urma investigației noastre aprofundate, am concluzionat că planul de restructurare al TAROM va asigura viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene. Pentru a limita eventualele denaturări ale concurenței generate de sprijinul public, TAROM își va reduce semnificativ numărul de rute și de aeronave”, a declarat vicepreședinta Margrethe Vestager, într-un comunicat al Executivului european.

Garanțiile constă astfel în reducerea numărului de rute pe care TAROM operează, precum și a numărului de aeronave și menținerea unei astfel de capacități reduse, limitând astfel prezența sa pe piață pe întreaga durată a perioadei de restructurare, respectiv până la 31 decembrie 2026

Facebook