facebook
Connect with us

Ciolacu mută Guvernul la Timişoara ca să-şi sprijine interlopul

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, interlopul Alfred Simonis, a declarat, miercuri, că desfăşurarea şedinţei de Guvern la Timişoara reprezintă un semn de solidaritate şi de manifestare a interesului Executivului pentru proiectele judeţului şi ale municipiului reşedinţă de judeţ, urmând să fie aprobată finanţarea de aproape 200 de milioane de euro pentru Stadionul „Dan Păltinişanu”.

„Guvernul României vine la invitaţia noastră la Timişoara, într-un semn de solidaritate şi de manifestare a interesului faţă de proiectele acestui judeţ şi municipiu, care contribuie cu sume considerabile la bugetul de stat al României. Semnalul pe care Guvernul îl dă cu privire la sprijinirea proiectelor judeţului Timiş este unul de bun augur. (…) Aici, Guvernul va adopta hotărârea de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru Stadionul ‘Dan Păltinişanu’. (…) Guvernul va adopta şi alte hotărâri pentru Timişoara şi pentru Timiş (…). Mâine se va aproba finanţarea acestui proiect de 200 milioane de euro, cel mai ambiţios proiect de stadion din România, după cel Naţional”, a spus într-o conferinţă de presă Alfred Simonis, candidat al alianţei PSD-PNL la şefia Consiliului Judeţean (CJ) Timiş.

El a făcut referire la „atitudinea conflictuală” a contracandidatului său la şefia CJ Timiş, Alin Nica, despre care spune că „nu are niciun proiect” pe care să-l prezinte.

„Această atitudine de permanent conflict, de sfidare şi de blocare a proiectelor doar pentru că sunt ale altcuiva a fost în mentalitatea clasei politice timişorene timp de decenii şi ne-a pus în situaţia în care să nu avem nici bazine de înot, nici sală polivalentă, stadion, centură ocolitoare sau spital regional, să nu avem nimic din investiţiile majore pe care Guvernul României le-a avut prin diferite programe naţionale şi care au ocolit de fiecare dată Timişoara. Alin Nica nu are niciun proiect în aceşti patru ani cât a fost şef al administraţiei judeţene cu care se poate lăuda şi, neştiind să spună nimic din ceea ce a făcut, pentru că nu a făcut nimic, e normal să mintă, să manipuleze, să facă scandal. Şi-a construit întreaga carieră pe scandal. (…) Mă aştept ca Alin Nica şi alţi vreo 10 membri ai Forţei Dreptei să protesteze, eventual, joi, împotriva Guvernului, că vine la Timişoara. Atât de disperat este că realizăm noi ceva (PSD-PNL – n.r.) ce el nu a fost capabil, patru ani de mandat; el şi guvernele pe care el le-a susţinut”, a detaliat Simonis.

Liderul social-democraţilor timişeni a enumerat câteva dintre proiectele aflate în derulare în judeţ şi pe care Guvernul le-a susţinut sau le susţine: pentru Institutul Oncologic se va lansa licitaţia vara aceasta; au ajuns utilajele la Margina-Holdea pentru tronsonul de 10 km lipsă la autostrada Timişoara – Sibiu; Spitalul de Mari Arşi Timişoara este în construcţie; Gara de Nord este în reabilitare; lucrările la autostrada Timişoara – Moraviţa sunt avansate; Terminalul Aeroportului Internaţional Timişoara a fost inaugurat.

Facebook