facebook
Connect with us

Politico: Campioni la absențe! Claudiu Manda și Rareș Bogdan, trântorii trimiși de PSD și PNL în Parlamentul European

Borfașul pesedist, Claudiu Manda, a lipsit de la 43% din voturile din Parlamentul European, arată o analiză Politico. Reprezentantul PSD este plasat pe locul doi, în timp ce reprezentantul PNL, șeful delegației române a PPE, măscăriciul Rareș Bogdan ocupă locul 5 la absențe. 

Eurodeputatul român, Claudiu Manda, intrat în PE pe lista PSD, s-a clasat pe locul al doilea pe lista absenților, ratând 43,6% din voturile din plen, potrivit unei analize Politico.

Primul loc este ocupat de Ioannis Lagos, eurodeputat trimis în Parlamentul European de Grecia. Lagos a lipsit la 62% din voturile nominale din plen, fiind încarcerat din aprilie 2021.

Potrivit sursei citate, Lagos, care acuză că a fost încarcerat pentru a nu-și exercita funcția, încă își desfășoară activitatea parlamentară din celula sa, depunând întrebări la Comisie și amendamente la legi, iar măsurile luate în timpul pandemiei de Coronavirus i-au permis lui să își pezinte opțiunea în cazul mai multor voturi. 

Și Eva Kaili, o altă deputată din Grecia, și belgianul Marc Tarabella au ratat câteva voturi după ce au fost reținuți în legătură cu investigația Qatargate.

Manda a fost urmat de câțiva deputați neafiliați, printre care Tamás Deutsch și András Gyürk de la partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orbán și Viktor Uspaskich de la Partidul populist lituanian al Muncii (PD), care au ratat cu toții între 33 și 34% din voturi.

Pe locul cinci se clasează șeful delegației române a PPE, eurodeputatul Rareș Bogdan,  care a lipsit la 32,8% din voturi, România având astfel 2 reprezentanți pe primele cincilocuri ale analizei.

Atât Claudiu anda, cât și Rareș Bogdan au fost propuși pentru un nou mandat pe lista comună a PSD și PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie. Liberalul ocupă poziția a doua, iar social-democratul poziția a cincea. 

Facebook