facebook
Connect with us

VIDEO/ Claudiu Târziu (AUR): În urma lui Iohannis nu rămâne nimic. România are nevoie de un președinte capabil să slujească interesul național

România are nevoie de un președintele capabil să slujească interesul național, iar AUR este expresia unei mișcări de renaștere națională, a spus, marți, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Prezent la emisiunea „OFF/ON The Record”, la AlephNews, Claudiu Târziu a vorbit despre rostul mișcării de renaștere națională, precum și despre alegerile europarlamentare și locale din acest an.

„Suntem expresia politică a unei mișcări de renaștere națională, care este mai largă și mai veche decât partidul AUR. În cadrul acestei mișcări, se află și filonul suveranismului.

Suveranismul nu poate exista în sine, dacă nu este urmat de alte atitudini și crezuri politice, precum patriotismul”, a explicat Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, AUR are ca obiectiv întoarcerea la normalitate, întoarcerea la acele repere care au permis „să existăm ca stat și să dăinuim ca națiune”.

„Restaurarea normalității începe din perspectivă morală și continuă cu reconstrucția României. Noi credem că 30 și ceva de ani România a fost deconstruită cu program. I-a fost lichidată cea mai mare parte din industrie, i-a fost diminuată capacitatea de apărare, școala a fost supusă unor experimente ideologice numite reforme”, a subliniat Claudiu Târziu

Ce rămâne în urma lui Iohannis?

Întrebat fiind ce rămâne după 10 ani cu Klaus Iohannis președinte, Claudiu Târziu a răspuns:

„Nu rămâne nimic. A fost un coșmar. Românii și-au pus încrederea într-un neamț, care este serios, care este organizat, care a făcut treabă la Primăria Sibiului și au crezut că se va întâmpla la fel și la nivel național. S-au înșelat.

România are nevoie de un președinte capabil să slujească interesul național.

Nu este normal ca președintele României să nu poată obțină ca țara noastră să fie tratată cu demnitate în relație cu diferite instituții internaționale și în anumite alianțe.

Nu este posibil ca președintele să tacă când este vorba de câte un scandal național în care el este chemat ca arbitru.

Nu este posibil ca un președinte să fie atât de părtinitor, încât să-i avantajeze cu orice preț pe ai lui și să-i blocheze pe toți ceilalți.

Nu este acceptabil ca un președinte să facă jocuri politice care să fie în detrimentul României, aducând la guvernare oameni nepricepuți, în formule toxice de guvernare”.

În ceea ce privește preluarea guvernării de către AUR, Claudiu Târziu a explicat că acest lucru este posibil.

„Mult timp pentru renașterea României nu mai este. S-ar putea ca, de la un punct în colo, să nu mai avem o țară, Ne îndreptăm către prăpastie și nu o spun ca pe o fatalitate, ci ca pe un pericol major care ne paște, de care trebuie să fim conștienți și împotriva căruia trebuie să luptăm”, a subliniat Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și candidat la alegerile europarlamentare.

Facebook