facebook
Connect with us

După Polonia și Ungaria, Slovacia NU acceptă planul UE privind cotele de migranți. Premierul Robert Fico: Nu este solidaritate, este un dictat!

Tot mai multe voci se ridică împotriva planului UE privind migrația, Slovacia alăturându-se țărilor care au anunțat că nu vor accepta cote de migranți impuse de UE.

După Polonia și Ungaria, Slovacia a anunțat, prin vocea premierului Robert Fico, că nu o să implementeze noul sistem pentru migrație al UE.

„Spunem fără echivoc că nu se poate ordona unei ţări să accepte migranţi despre care nu ştie nimic sau să plătească 20.000 de euro pentru fiecare. Asta nu este solidaritate, este dictat”, a declarat, marți, într-o conferințp de presă, premierul Robert Fico, notează Agerpres.

Declarația a fost făcută în contexul în care Parlamentul European a adoptat pactul privind migrația.

Noul pact impune cote obligatorii de refugiaţi pentru statele membre sau o contribuţie de circa 20.000 de euro pentru fiecare migrant refuzat, după cum a relatat RostOnline.

Pactul vizează, printre altele, solidaritatea și responsabilitatea statelor membre pentru preluarea migranților, reguli pentru gestionarea situațiilor de criză, dar și respectarea unor standarde de primire a migranților.

Reamintim că premierul pro-european Donald Tusk a declarat că Polonia va refuza să aplice mecanismul de relocare a migranților impus de noul pact privind migrația și azilul, după cum a relatat RostOnline.Un anunț similar a fost făcut și de Ungaria.

Facebook