facebook
Connect with us

Ioana Ramona Bruynseels, candidatul AUR la Primăria Sector 1: Clotilde Armand trebuie să plece acasă! Mandatul său poate fi legat de un singur cuvânt – dezastru!

Bună ziua și vă mulțumesc pentru prezența astăzi aici, alături de noi, în fața primăriei Sectorului 1. Aici, din Banu Manta numărul 9, acum mulți ani se dădea ora exactă în administrația publică din București. Sectorul 1, sectorul verde, capitala Capitalei, sectorul cel mai curat, sectorul cel mai bine organizat, sectorul care nu numai că își propusese să anvelopeze termic toate blocurile, dar ba mai mult să anvelopeze și casele, să schimbe lifturile, ei bine toate acestea sunt din păcate de domeniul trecutului.

Toate acestea sunt etichete care erau atunci puse acestei zone a Bucureștiului. Însă aceste lucruri se întâmplau cu mulți ani în urmă, respectiv cu mai mult de 10 ani, pentru că de atunci încoace putem să folosim un singur cuvânt. Și acesta este dezastru. Tocmai de aceea, astăzi, în această formulă, ne aflăm în fața dumneavoastră.

Am în spate o echipă puternică de oameni și am lângă mine o echipă de oameni frumoși. Foarte, foarte buni, foarte bine pregătiți, oameni loiali, oameni dedicați comunității, oameni care vor cu adevărat să facă bine pentru oamenii din sector. Da, doamnelor și domnilor, am decis să candidez pentru funcția de primar al sectorului 1 din partea Alianței pentru Unirea Românilor.

Profitul de ocazie pentru a le mulțumi pentru încredere în primul rând domnului președinte George Simion, domnului prim vicepreședinte Marius Lulea, domnului Claudiu Târziu președintele CNC și bineînțeles domnului Mihai Enache. Le mulțumesc și le promit că nu am să-i dezamăgesc. Așa cum le promit și cetățenilor sectorului 1 că nu am să-i dezamăgesc.

Misiunea mea și a echipei AUR este ca împreună cu fiecare locuitor al sectorului nostru să readucem mândria de locuitor și cetățean al sectorului 1, demnitatea noastră să aducem dezvoltarea, bineînțeles, și în același timp siguranța, ordinea și curățenia. Lucruri fundamentale, elementare pentru orice primar, dar care iată că în ultimii patru ani, în sectorul 1, s-au dovedit a fi extrem de scumpe.

Scumpe pentru noi, că nu le-am prea văzut. Sunt femeie, sunt mamă și sunt soție. Ca orice femeie știu foarte bine importanța curățeniei și a ordinii. Doamna Clotilde Armand, însă, cred că este excepția de la regulă. Pentru că dânsa nu ne-a impresionat, dimpotrivă. Ne-a dezamăgit masiv atunci când am văzut cum roiau șobolanii prin sectorul 1.

Atunci când gunoaiele ne cuprindeau încetul cu încetul viețile, curțile, grădinile. Ei bine, pentru că femeile știu foarte bine să facă ordine acasă, în același stil trebuie să știm și să ne ocupăm și de sectorul nostru. Respectiv, trebuie să existe curățenie și ordine pe fiecare stradă din sector, trebuie ca parcurile, chiar dacă ele țin în mare măsură de primăria generală, trebuie să fie curate, trebuie să fie întreținute și, bineînțeles, fiecare metru pătrat de spațiu verde trebuie să fie îngrijit. Dar curățenia nu se referă doar la ce este în exterior, pe străzi, ci se referă și la ce se întâmplă în primărie. Și vreau să vă anunț cu această ocazie că voi începe curățenia în sectorul 1, intrând direct și masiv în tot ceea ce înseamnă aparatul de lucru al primăriei.

Pentru că aici cei care au venit și sunt sinecuri, pile și, relații, îi domină pe ceilalți și nu îi lasă să se manifeste, nu îi lasă să iasă în față. Sunt unii buni care muncesc, muncesc și pentru aceste sinecuri. Ei bine, s-a dus vremea acestor sinecuri. Oamenii capabili trebuie scoși în primul rând și ei trebuie să-și facă datoria față de sector.

Și numai cu un aparat de lucru eficient poți să schimbi cu adevărat viața oamenilor din acest sector și, bineînțeles, calitatea vieții

Ca orice mamă, îmi doresc ca fetele mele să meargă la școală, să ia note bune, să fie temeinic pregătită pentru a face față competiției cu oricine din lumea largă și, bineînțeles, să fie în siguranță, să aibă condiții bune la școală și o gustărică proaspătă și sănătoasă.

Totodată însă, la fel ca orice părinte, zi de zi și noapte de noapte, de când am început să vedem ce se întâmplă în România noastră din punctul de vedere al pericolelor pentru copiii noștri, îmi este frică. Îmi este frică de ce li s-ar putea întâmpla copiilor noștri, fetelor mele și copiilor dumneavoastră.

Pentru că atunci când noi nu suntem cu ei, ne mai punem nădejdea doar în bunul Dumnezeu. Autoritățile statului nu-și fac cu adevărat datoria și acest lucru trebuie să se schimbe în Sectorul 1. Când vezi și auzi că traficanții de droguri sunt prezenți peste tot, când auzi că drogurile au pătruns masiv în școli, când auzi că violența a escaladat și a ajuns la cote culminante în București, în Sectorul 1, este normal să-ți fie frică să-ți trimiți copilul la școală.

Și nu oricine își permite să aibă șofer, să aibă oameni care să-i păzească pe copii. Nu! Cei mai mulți oameni își trimit copiii în mod normal la școală. Iar copiii lor trebuie să fie în siguranță. Ei bine, siguranța copiilor noștri și oportunitățile pentru ei, vor reprezenta prioritățile mele. Nu există lucru mai important pentru fiecare dintre noi decât copiii noștri.

Și pentru ei trebuie să facem orice eforturi. Și pentru ei trebuie să o trimitem acasă pe doamna Clotilde Armand, care, din păcate, nu a demonstrat nici cea mai mică empatie și grijă față de copiii noștri și față de noi. Da, sunt jurist, dar în același timp am o vastă experiență în mediul bancar și în investiții.

Doamnelor și domnilor, banii trebuie să aducă prosperitate. Banii înseamnă dezvoltare. Banii înseamnă dezvoltare. Să fie folosiți într-adevăr cu chibzuință, dar în același timp cu pragmatism și cu responsabilitate. Cum să-ți permiți ca în ultimii trei ani să nu folosești bugetul de investiții al primăriei sectorului 1?

Cum să-ți permiți să ai ocazia să dezvolți sectorul 1? Și tu să alegi să nu faci nimic. Și ba mai mult decât atât, să blochezi orice inițiativă. Să tergiversezi lucrurile astfel încât să nu se întâmple nimic în beneficiu cetățenilor. Ei bine, în ultimii trei ani, după cum vă spuneam, s-a întâmplat acest lucru.

Iar în ultimii 10 ani nu a existat un proiect major de dezvoltare a sectorului 1. Iar, din păcate, aleșii noștri au ales, pe lângă faptul că au ales să nu dezvolte, au ales și să nu întrețină ceea ce deja exista atunci când ei și-au preluat mandatele. Sunt locuitor al acestor proiecte, ai acestui sector și sunt om politic.

Am trăit și voluntariat în Africa de Sud, am locuit în SUA, unde am studiat administrație publică, învățând cum să dezvolți comunități, cum să implementezi cele mai bune practici la nivel internațional pentru a oferi o viață mai bună oamenilor și a produce schimbarea. Însă ceea ce te învață Harvard cel mai bine Este să ai curaj și, mai ales, să simți de la opoștă minciuna și hoția Și să le oprești și, totodată, să fii capabil să găsești, în orice situație te-ai afla, soluții astfel încât să păstrezi echilibru, să respecti legea și să aduci bunul simț, mereu, pe masa negocierilor.

Facebook