facebook
Connect with us

Putin: Avionul cu prizonieri a fost doborât de o rachetă Patriot

Experții au stabilit că avionul Il-76 a fost doborât de o rachetă trasă de un sistem de apărare aeriană american Patriot, a declarat candidatul rus la președinție Vladimir Putin.

„Avionul a fost doborât – acest lucru a fost deja stabilit cu siguranță – de sistemul american Patriot. O examinare a stabilit deja acest lucru”, a spus RIA Novosti.

Putin dă vina pe ucraineni: „Este evident că au făcut-o”

Putin a menționat că Rusia insistă asupra unei anchete internaționale asupra incidentului. Candidatul la președinția rusă a subliniat că presa occidentală încearcă să tacă în legătură cu prăbușirea avionului cu prizonieri.

Il-76 s-a prăbușit în apropiere de satul Yablonovo, regiunea Belgorod, pe 24 ianuarie. Potrivit Ministerului rus al Apărării, la bord se aflau 74 de persoane, dintre care 65 erau prizonieri de război ucraineni. Toți au murit. Comitetul de Investigații al Federației Ruse a deschis un dosar penal în temeiul unui articol despre un atac terorist.

Săptămâna trecută, Comitetul de Investigații al Federației Ruse a publicat noi informații despre cazul prăbușirii Il-76 și imagini ale prizonierilor de război ucraineni la bordul unei aeronave de transport militar.

Facebook