facebook
Connect with us

Fermieri francezi amenință cu „asediul Parisului”

Protestele agricultorilor. Situația rămâne tensionată în Franța. Unii fermieri francezi au promis „asediul capitalei” Paris, opinând că anunţurile guvernului în sprijinul sectorului sunt încă insuficiente.

„Luni, 29 ianuarie, la ora 14.00, agricultorii din departamentele Aisne, Aube, Eure, Eure & Loir, Ile-de-France, Marne, Nord, Oise, Pas-de-Calais, Seine & Marne, Seine-Maritime şi Somme, membri ai reţelei FNSEA şi Jeunes Agriculteurs du Grand Bassin Parisien, vor începe un asediu pe termen nelimitat al capitalei”, au transmis cele două sindicate, care reprezintă majoritatea profesiei la nivel naţional.

„Toate drumurile principale care duc spre capitală vor fi ocupate de fermieri”, au adăugat acestea.

Nu s-a ajuns încă la o decizie cu privire la continuarea mişcării în întreaga ţară. „Este la latitudinea celor de pe teren să decidă”, a transmis preşedintele sindicatului agricol FNSEA, Arnaud Rousseau, pentru La Tribune.

„Premierul nu a luat în considerare decât o parte din cele 122 de revendicări pe care i le-am făcut. Propunerile sale nu sunt complete. Vrem să ne aşezăm la masă şi să discutăm cu el revendicările noastre, cerere cu cerere”, a afirmat el.

Pentru a opri revolta care se ridică din mediul rural, unde mulţi agricultori nu mai pot trăi din munca lor, premierul Gabriel Attal  a prezentat vineri măsuri de urgenţă în Occitanie, leagănul protestelor. „Nu vă vom dezamăgi”, a spus el.

Premierul francez este aşteptat să viziteze duminică dimineaţă o fermă de bovine din regiunea Indre-et-Loire, într-un moment în care situaţia ameninţă să devină din nou tensionată, după un început de acalmie pe teren.

🚨🇫🇷 HOLY SHIT – FRANCE PROTESTS

The protests are escalating as Farmers take to digging up Highways that lead into Paris

They are suffocating the French Capital & restricting supply chains – this is now MUCH more than just protesting ludicrous taxes – this is about all the… pic.twitter.com/krovAFItC1

— Concerned Citizen (@BGatesIsaPyscho) January 27, 2024

Facebook