facebook
Connect with us

Grâul românesc nu mai e bun pentru export, se preferă cel din Ucraina, mai ieftin

Un paradox evident se manifestă în sectorul agricol, unde, în ciuda dublării prețului pâinii, fermierii români sunt plătiți mai puțin pentru grâul lor.

Această situație nu numai că subminează stabilitatea economică a fermierilor, dar ridică și întrebări legate de eficiența și transparența politicii agricole promovate de alianța sărăciei PSD-PNL.

În primul rând, grâul românesc, odinioară un produs de export competitiv, pare acum neglijat pe piața internațională. Preferința pentru grâul din Ucraina, oferit la un preț mai avantajos, pune presiune pe producătorii români. Această situație este deosebit de alarmantă, având în vedere calitatea recunoscută a grâului românesc.

Mai mult, prețul redus al grâului românesc pe piața internă se bate cap în cap cu creșterea prețului pâinii.

Fermierii sunt supărați pe guvernarea PSD-PNL: cum este posibil ca, în condițiile în care grâul este mai ieftin, pâinea să devină tot mai scumpă?

Această situație demonstrează incompetența alianței sărăciei PSD+PNL de a gestiona eficient și echitabil resursele agricole ale țării.

În acest context, fermierii și consumatorii merită răspunsuri clare și acțiuni concrete care să adreseze această discrepanță inacceptabilă între prețul materiei prime și cel al produselor finite.

Facebook