facebook
Connect with us

Gianina Șerban (AUR): O nouă măsură pregătită de Uniunea Europeană ar putea pune cruce domeniului transporturilor

Domeniul transporturilor – și așa greu încercat – ar putea primi încă o lovitură din partea birocraților de la Bruxelles, avertizează deputata AUR Gianina Șerban, cu referire la soluția găsită de UE pentru a limita amprenta personală de carbon. Este vorba despre introducerea unui „pașaportul de carbon”, care ar urma să limiteze călătoriile între state; fiecare persoană va avea alocată o cotă unică ce nu va putea fi depășită. 

„Practic, fiecare cetățean va avea o cotă anuală fixă pe cartelă. Noi, românii, a trebuit să mai trecem printr-o altă perioadă în care tot ceea ce făceam și tot ceea ce aveam nevoie trebuia să luăm pe cartelă. Acum, Uniunea Europeană pare că se transformă într-un soi de comisariat sovietic care impune restricții. Asta este birocrația bruxelleză. Însă, această gândire păguboasă a progresiștilor care populează instituțiile europene va distruge tot ce înseamnă sectorul transporturilor în România. De ce spun asta? Pentru că guvernările PSD și PNL care s-au aflat la putere au implementat aceste politici europene fără a se gândi vreun moment la realitatea din țara noastră. Protestele de astăzi din stradă ale transportatorilor vin și ca urmare a implementării deficitare a politicii Uniunii Europene, precum catastrofa intitulată Green Deal”, a afirmat deputata.

Domnia sa a criticat guvernarea PSD-PNL pentru faptul că nu au adaptat acele recomandări, ci le-au transpus pur și simplu în legislația românească, fără să țină cont de context. În opinia deputatei, aceasta este o dovadă a incompetenței clasei politice și a faptului că este necesară o schimbare inclusiv la nivelul Parlamentului European.

„Guvernele PSD și PNL au luat mot-a-mot ce au scris birocrații de la Bruxelles, în loc să adapteze acele recomandări ale Uniunii – pentru că astea sunt doar niște recomandări. Nu îți impune nimeni anumite măsuri, dar atât pot cei de la PSD și PNL să creeze haos și nimic altceva. Este o dovadă a incompetenței acestora. Uniunea Europeană trebuie să fie reformată, trebuie să fie reconstruită pe baza fundamentelor gândite de părinții fondatori. Ca să facem asta la alegerile europarlamentare ce vor urma pe 9 iunie, trebuie să ne asigurăm că ajung în Parlamentul European patrioți, suveraniști, și nu pui de globaliști”, a mai spus deputata.

Facebook