Connect with us

CONSERVATORII. Europarlamentarii Claudiu Târziu și Gheorghe Piperea, dialog despre îndredere, credință și valori europene/ „Opoziția este pusă în interiorul unui cordon sanitar”

Europarlamentarii AUR, Claudiu Târziu și Gheorghe Piperea, au discutat, într-un podcast realizat recent, despre încredere, credință și valori europene, dar și despre război și pace.

Pornind de la proiectul Uniunii Europene, așa cum a fost el gândit de fondatori, discuția a surprins evoluția contrucției europene în ultimii, de la anii de prosperitate, la politicile eco-marxiste din prezent, care distrug industrii și aduc sărăcie.

Încă de la începutul dialogului, europarlamentarul Gheorghe Piperea a subliniat că oamenii nu mai au încredere în instituții politice, administrative, în  justiție, în UE, OMS, în presă, etc.

De exemplu, spune av.Gheorghe Piperea, în România, încrederea oamenilor în Justiție s-a diminuat cu 11%, într-un singur an. Motivația este cât se poate de clară, explică Gheorghe Piperea, când în sistemul judiciar nu mai poți apăra un drept pe care îl consideram de la sine înțeles- dreptul de a alege- și este anulat procesul electoral,  este clar că nu mai poți să ai încredere în justiție.

Familia, libertatea, națiunea, credința

Gheorghe Piperea a remarcat că cele patru valori- familia, libertatea, națiunea, credința-care se găsesc în statutul partidului AUR, statut care este opera lui Claudiu Târziu- se regăsesc în tratatele Uniunii Europene.

Claudiu Târziu: „UE este o alianță de state naționale, suverane, bazată pe încredere. Pe de altă parte, nu puteau lipsi cei 4 piloni din concepția fondatorilor, pentru că ei erau oameni cu credință, cu sentimente puternice față de țările lor și atunci nu puteau închipui o alianță decât una care să respecte aceste valori.

Sigur că astăzi când vedem politicile emanate de CE am fi tentați să credem că UE a fost gândită greșit de la început. Nu!

Ea este astăzi pe un drum deviat de la cel inițial. Din acest motiv, noi, conservatorii, suveraniștii, patrioții care ne aflam în PE spunem mereu că trebuie să revenim la ce au gândit fondatorii, pentru că ai au gândit o coabitare, cu scopul de a face din spațiul UE unul al păcii, prin prosperitate. S-au gândit că dacă oferă prosperitate pentru cât mai multe state, aceste state nu vor mai avea motive să se războiască între ele. Au incercat sa puna stop rivalității de secole dintre Franța și Germania. Și au reușit.

Vedem atâtea decenii de pace și o prosperitate crescută în spațiul UE. Doar că de la un moment dat, parcă ni s-a urât cu binele. La conducerea UE au ajuns oameni care nu mai au aceleași valori, nici ca noi, nici ca fondatorii UE, oameni care au înbrățișat cu toată puterea și fără discernământ ideologia neomarxistă, care se bazează pe punerea pe poziții contrare, deci de război, a minorităților cu majoritățile.

Am dezbătut recent în PE cum politicile eco-marxiste, politicile radicale ecologiste, distrug industriile și periclitează prosperitatea tuturor. A recunoscut inclusiv Donald Tusk, unul dintre promotorii acestei politici agresive ecologiste, că suntem în pragul falimentului în UE, dacă nu renunțăm la politicile acestea”.

Încredere și credință

În continuare, europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR, a subliniat că încrederea se obține greu și se pierde repede, acesta fiind motivul pentru care , atât la meridian românesc, cât și în alte state, încrederea electoratului este foarte scăzută pentru că oamenii politici nu și-au respectat cuvântul.

Claudiu Târziu: „În România, noi, cei din opoziție, asistăm, iar cei de la putere sunt actanții unei lovituri de stat pentru a se păstra la putere. Opoziția este în imposibilitate de a reacționa cu eficiență, astfel încât să oprească această lovitură de stat. Nici opoziția în sine nu are un sprijin popular atât de mare încât să conteze.

După ultimii 4 ani, în care cei de la guvernare- PSD-PNL- au făcut toate relele pământului, de la abuzurile din timpul pandemiei, până la excesele și dezmățul bugetar de după pandemie, în loc să fie sancționați de către electorat și să fie trimiși acasă, ei au mai primit o șansă de a mai guverna. Tocmai cei care au luptat pentru libertate, pentru democrație, pentru prosperitate- adică cei din opoziție- nu au primit un credit suficient, pentru a prelua guvernarea. Raportul este de 65 la 35 de procente, între cei care au fost și au rămas la putere și cei care și au rămas în opoziție.

Acest lucru este foarte intrigant pentru mine. Nu stiu daca sunt oameni politici care să-și fi răspuns măcar lor, pentru că public nu a existat o astfel de dezbatere, de ce opoziția, de ce noi- conservatorii, suveraniștii, patrioții- nu am reușit să obținem încrederea majorității românilor pentru a prelua guvernarea. Dacă ne răspundem la această întrebare, știm ce e de făcut pentru următorii 4 ani, astfel încât un astfel de lucru să nu se mai repete, pentru că, de fapt, este catastrofal.

A păstra la guvernare niște oameni care s-au dovedit incapabili, este catastrofal pentru țară!”

Ce s-a întâmplat cu UE?

Europarlamentarul Gheorghe Piperea a explicat că lucrurile s-au schimbat drastic în ultimii ani în UE, după o perioadă de zeci de ani de pace a început să se discute despre înarmare, iar puterea economică a Uniunii Europene s-a prăbușit.

Gheorghe Piperea: „S-a întâmplat că UE s-a concentrat mai degrabă pe birocrație, și pe centralizarea puterii, precum și pe reglementare.

Astfel, lucrurile s-au degradat vizibil în ultimii 10-15 ani. Din 460 de milioane de cetățeni europeni, sunt peste 100 de milioane care sunt în prag de sărăcie sau chiar mai jos.

În România, lucrurile sunt și mai grave pentru că noi avem 6,5 milioane de cetățeni într-o astfel de situație, dintre care 4 milioane chiar sunt sub limita sărăciei.

Clasa politică, elita, s-a prostit. Se numește prostocrație în ultima vreme. Clasa politică a considerat că este suficient de îndreptățită să se ocupe ea exclusiv de ceea ce înseamnă gestiunea destinelor acestor 460 de milioane de oameni și a făcut astfel încât, alte voci alternative- adică opoziția- să fie pusă în interiorul unui cordon sanitar, de care noi și acum suferim. Chiar dacă pare că suntem într-un grup conservator care este cât de cât vizibil, care poate să salveze UE de exemplu făcându-l pe Trump să revină la sentimente mai bune pentru UE, totuși, suntem încă în cordonul sanitar.

Nu facem parte din procesul decizional, iar această elită automandatată se uită la noi ca și cum  am fi un corp străin acolo.”

Război și pace

Claudiu Târziu: „O societate care nu mai are repere morale caută să rezolve chestiuni financiare prin modalități lipsite de moralitate și sângeroase, așa cum este, de exemplu, un război.

Războiul din Ucraina nu este pentru teritoriu, nu este pentru o dispută etnică, așa cum ne-a fost prezentat. Este pentru resurse și este pentru că războiul în sine este o afacere.

Se vinde armament în neștire, se cheltuie bani pentru a duce războiul, și unii câștigă din chestiunea asta. Alții mor, familiile sunt distruse, orașele sunt distruse, la fel și țara.

Președintele Trump a spus că va încheia acest război în 24 de ore. Era un fel de a spune, nimeni nu se aștepta să fie de pe o zi pe alta, dar Trump știa ce a spus. Nu pentru că are vreun ascendent asupra lui Putin sau avea un buton pe care apăsa și se încheia războiul. El știa ce trebuie să facă pentru a încheia războiul: să ofere complexului militar industrial american o altă resursă de bani. Și atunci vine această solicitare de a cheltui 5% din PIB pentru înarmare și, de unde cumperi armele? Din America.

Armele se cumpără în continuare, dar nu mai sunt folosite pentru un război. Dacă acest complex militar industrial este satisfăcut în dorința lui de a dace profit, acel răaboi poate să fie încheiat. În felul acesta se salvează vieți, se opresc distrugerile și putem trece la reconstrucție, care înseamnă, de fapt, din nou bani.”

Ce este femeia?

Europarlamentarul Gheorghe Piperea a subliniat că, în prezent, oamenii nu mai reușesc să distingă adevărul de minciună. Pentru a exemplifica la ce situații se poate ajunge din cauza ideologiei de gen, Gheorghe Piperea a amintit de un caz recent din America, când o doamnă judecător a fost întrebată „ce este o femeie”. Judecătoarea a răspuns că nu poate să ofere un răspuns, deoarece nu este expert.

„S-a temut să nu calce strâmb din punct de vedere ideologic”, a explicat europarlamentarul Claudiu Târziu.

Facebook