Connect with us

Petrișor Peiu (AUR): ”Guvernul Ciolacu a emis o Ordonanță prin care se scutește pe sine însuși de obligația a mai aplica legea”

Petrișor Peiu, propunerea AUR pentru Ministerul Economiei Naţionale, vorbește despre erorile coaliției PSD-PNL care au dus la o datorie publică atât de mare și a unui deficit bugetar enorm.

”Dintre multele orori comise de către coaliția PSD-PNL, care ne-au adus în situația unei datorii publice de aproape 1000 de miliarde de lei și a unui deficit bugetar de peste 125 de miliarde de lei anul acesta, una le întrece pe toate. Guvernul Ciolacu a emis o Ordonanță prin care se scutește pe sine însuși de obligația a mai aplica legea.Este vorba de OUG 112 din 23.09.2024 care, la articolul VIII, statuează că în 2024 nu se mai aplică articolul 25 din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr 69/2010. Articolul cu pricina obliga guvernul să „ia măsuri” pentru respectarea țintei anuale de deficit bugetar dacă , la execuția bugetară pentru primele 6 luni din an se constată că deficitul va depăși cu 0,5% din PIB ținta anuală.

Ei bine, guvernul nostru a constatat că deficitul bugetar de anul acesta nu mai poate fi 5%, tot guvernul și-a majorat, din pix, ținta de deficit la aproape 7% din PIB și, ulterior, a dat o ordonanță care îl scutește de obligația de a mai respecta ținta pe care însuși și-a impus-o inițial!Ce mai contează legea, ce mai contează tratatele europene, ce mai contează rațiunea sau economia?

Nici cât negru sub unghie atunci când echipa Ciolacu-Ciucă vor să cheltuie zeci de miliarde de lei pentru alegerea lor și pentru bunăstarea lor și a familiilor și partidelor lor”, spune Petrișor Peiu.

Facebook