Connect with us

Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR): Avem 5 condiții pentru a accepta o alianță politică la guvernare

Europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în PE, a anunțat, marți, care sunt condițiile AUR pentru o eventuală alianță politică la guvernarea României.

Prezent fiind la Metropola TV, Claudiu Târziu a fost întrebat de către jurnalistul Robert Turcescu în ce condiții ar putea să accepte AUR o invitație la guvernare, după alegerile din decembrie.

Liderul AUR a subliniat că a te alia la guvernare cu cei care de 34 de ani au condus România spre prăpastie reprezintă o mare problemă, însă nu a exclus o astfel de ipoteză, cu acceptarea condițiilor impuse de AUR.

„Românii trebuie să decidă: vor o schimbare reală, atunci soluția este AUR. Dacă vor o schimbare pe jumătate, atunci vor vota altfel.

Dacă o să ajungem într-o astfel de situație, pentru a accepta o alianță politică, noi vom pune condițiile, iar condițiile noastre sunt să facem măcar o parte din lucrurile care sunt prevăzute în programul nostru de guvernare.

Nu exclud niciun fel de alianță politică făcută pe baza unui program care să conțină cel puțin 5 elemente din programul de guvernare AUR.

În primul rând, este vorba de recuperarea bogățiilor naturale ale României, pe care să le folosim în interesul românilor. Fără o astfel de resursă este foarte greu să te apuci de ceea ce noi vrem să facem”, a explicat Claudiu Târziu.

O altă condiție este reconstrucția româniei, începând cu reconstrucția industriei României. În acest sens, europarlamentarul Claudiu Târziu a amintit de Combinatul Sidex din Galați care, în perioada de vârf avea 48.000 de angajați, iar astăzi este „pe butuci” și nu mai are mai mult de 5000 de angajați.

„Reașezarea fiscală a României este o altă condiție pentru acceptarea unei alianțe politice. Nu se poate să taxezi cu 47% munca și să pretinzi că oamenii vor munci pentru tine. Taxele și impozitele jos, taxarea pe muncă redusă la jumătate, TVA-ul lăsat așa, dar nu crescut.

Pe urmă, este nevoie de rezolvarea sistemului energetic național. România nu are o strategie națională energică, din pricina asta se întâmplă toate nenorocirile. Dacă vrei să-i ajuți pe cei care mai fac ceva în România, trebuie să rezolvi asta. Nu faci liberalizarea cum au încercat ei, nu cârpești pe urmă. România trebuie să fie lăsată să producă energie”, a eplicat Claudiu Târziu.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul Claudiu Târziu a menționat că susținerea cercetării este una dintre condițiile puse de AUR pentru o eventuală alianță politică pentru intrarea la guvernare după alegerile din luna decembrie.

 

 

Facebook