Connect with us

Marcel Ciolacu îi oferă 7 milioane de lei lui Klaus Iohannis

Administrația Prezidențială a primit la rectificarea bugetară circa 7 milioane de lei în plus la rectificarea bugetară aprobată luni de guvern, potrivit documentelor afișate de Ministerul Finanțelor. Le acești bani se mai adaugă alte aproape 3 milioane de lei proveniți din diminuarea unor bugete alocate inițial în bugetul pe 2024.

Guvernul Ciolacu a aprobat pentru Administrația Prezidențială creșteri de bugete pentru salarii și pentru bunuri și servicii, potrivit documentului oficial.

Rectificarea bugetară pozitivă a venit pe fondul unei noi călătorii externe cu un avion privat de lux pentru președintele Klaus Iohannis. Acesta a plecat spre New York Președintele la summitul ONU cu avionul privat de lux Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg, potrivit publicației specializate Boarding Pass.

Avionul e același cu care președintele țării a mai zburat în mai și iulie 2024 la Washington DC (SUA) și în august 2024 la Chișinău (Republica Moldova). De asemenea, în anul 2023 același avion a fost închiriat pentru deplasările oficiale ale președintelui din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), pentru „turneul african” din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023), dar și în aprilie 2024 în Coreea de Sud.

Facebook