Connect with us

A capitulat Pavel Durov?

CEO-ul Telegram, Pavel Durov, a capitulat și spune că aplicația sa va preda datele utilizatorilor către autoritățile guvernamentale pentru a opri infractorii, anunță New York Post.

CEO-ul Telegram, Pavel Durov, a fost de acord să predea adresele IP și numerele de telefon ale celor care folosesc aplicația sa de mesagerie criptată către autoritățile guvernamentale care fac cereri legale valide.

Acesta a anunțat luni că Telegram și-a schimbat termenii și condițiile de utilizare pentru a descuraja folosirea de către infractori a serviciul său de mesagerie electronică. Mișcarea este o abatere de la politicile anterioare ale Telegram, care adesea au acordat puțină atenție cererilor guvernamentale pentru datele utilizatorilor.

Telegram colectează foarte puține date în comparație cu alte platforme de mesagerie. În trecut, compania a spus că va lua în considerare partajarea datelor cu guvernele numai dacă cererea este susținută de un ordin judecătoresc care este obligatoriu din punct de vedere juridic în jurisdicția unde operează.

Facebook