Connect with us

VIDEO/ Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR) dezvăluie dezastrul din localitățile afectate de inundații: Sute de oameni sunt lăsați de izbeliște de către autorități!

Europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în PE, a arătat, într-un live pe Facebook, cu ce probleme de confruntă oamenii din comuna Pechea din județul Galați, după inundațiile care au lovit localitatea în urmă cu două săptămâni.

Liderul AUR a acuzat autoritățile locale și centrale că au uitat de sinistrații din Pechea, de cei care acum nu mai au unde să locuiască, după ce apele le-au distrus casele.

De altfel, din imaginile prezentate de Claudiu Târziu, se poate observa că apele nu s-au retras nici acum, drumurile din localitate sunt pline de mâl, iar curțile și casele oamenilor sunt pline de lucruri care băltesc în apă.

„Toată suflarea AUR e chemată la Pechea, în județul Galați, pentru a-i ajuta pe sinistrații ultimelor inundații. Prezenta noastră aici nu e nici o așa-zisă formă de politizare, nici o încercare de transformare a suferinței în capital politic. Prezența noastră aici este un exemplu și un apel la mobilizare. Dacă nu noi trebuie să fim aici, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când?

Am adus astăzi (duminică- n.red) zece tiruri cu materiale de construcții, iar de mâine începem refacerea locuințelor distruse de viitură.

Este mare nevoie de oameni pricepuți, care să muncească. Sinistrații și comunitățile aflate în calea puhoaielor dezlănțuite la fiecare inundație au nevoie de soluții durabile pentru prevenirea dezastrelor.

Acum trebuie să punem umărul și să refacem casele distruse de viituri, dar adevărata provocare este să demarăm lucrările de amenajare și regularizare a cursurilor de apă, ca să nu mai fim prizongierii naturii.

Efortul financiar pentru un astfel de proiect este uriaș, dar capacitatea autorităților de a gestiona o asemenea lucrare este determinant.

Am cerut în plenul Parlamentului European ajutor financiar pentru comunitățile afectate de inundații în România. Comisia Europeană a promis României 1,5 miliarde de euro, în acest scop.

Mă voi asigura ca fondurile trimise de la Bruxelles nu se mai scurg prin conductele de partid către companiile de casă care au tocat și până acum banii cu care se puteau preveni multe dintre distrugerile pe care le vedem azi în Galați”, a anunțat, duminică, pe Facebook, europarlamentarul Claudiu Târziu.

AUR suspendă activitățile de campanie și este prezent cu toată conducerea la lucrări de reconstrucție a caselor stricate de inundații

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a decis suspendarea tuturor activităților de campanie în perioada următoare, singura activitatea pe care candidații și conducerea AUR urmează să o desfășoare fiind aceea de a veni în sprijinul românilor afectați de inundații, potrivit unui comunicat primit pe adresa redacției.

Întreaga conducere AUR, parlamentarii partidului, consilierii locali și județeni aleși sunt în acest moment în județul Galați pentru a veni în sprijinul sinistraților.

„Veniți și ajutați. Fiecare dintre voi poate da o mână de ajutor. Hai să punem mâna pe treabă și să reconstruim România. Fiți și voi oameni de AUR, sprijiniți românii!”, a declarat președintele AUR, George Simion, la Pechea.

Astăzi, suntem cu toții uniți de o singură misiune: să îi ajutăm pe românii aflați în dificultate, se menționează în comunicatul de presă.

Încă de duminică seară a ajuns în comuna Pechea din județul Galați convoiul de ajutoare format din 10 tiruri încărcate cu materiale de construcții, 20 de camioane cu materiale de igienă și de strictă necesitate și aproximativ 300 de oameni gata să muncească.

Facebook