Connect with us

În PNL va fi taifun după alegerile parlamentare: scorul estimat al partidului sub 10%, Ciucă este ”mort politic”

În perspectiva alegerilor parlamentare din 2024, Partidul Național Liberal (PNL) se pregătește pentru o furtună internă de proporții, pe fondul estimărilor dezastruoase care plasează formațiunea sub pragul de 10%. Rezultatele preconizate pun sub semnul întrebării viitorul partidului și cariera politică a actualului lider, Nicolae Ciucă. „Ciucă este mort politic”, susțin voci din interiorul partidului, nemulțumite de modul în care acesta a gestionat relația cu electoratul și lipsa de soluții concrete pentru problemele României.

Previziunile sumbre scot la lumină tensiunile din PNL, unde se vorbește deja despre necesitatea unei schimbări radicale de leadership. Nemulțumirile au crescut constant, pe măsură ce partidul a continuat să piardă teren în fața unor formațiuni mai dinamice, precum AUR și USR, care au captat atenția publicului cu mesaje mai puternice și cu soluții percepute ca fiind mai conectate la nevoile reale ale populației.

După alegeri, este de așteptat un „taifun” politic în interiorul PNL, cu demisii și răsturnări de situație. Lipsa unei direcții clare și a unei strategii eficiente sub conducerea lui Ciucă a condus partidul pe un traseu descendent, iar rezultatul electoral va confirma ceea ce mulți liberali avertizau de mult timp: o schimbare radicală este inevitabilă dacă PNL dorește să mai conteze pe scena politică din România.

Facebook