Andrei Caramitru: Cum ne face rău Austria
Andrei Caramitru vorbește despre un atac al Austriei asupra României, arătând „cum ne fac rău în mod direct, gândit și sistematic, pe 5 fronturi”:
„- blocarea producției de petrol (care sub controlul lor a scăzut masiv , la jumătate față de momentul când au cumpărat Petrom)
– amânarea ani de zile a lansării producției de gaze în Marea Neagră. Acum – după ce au fost forțați să meargă înainte – o atacă în instanță prin Greenpeace (condus în Europa de est / România de un austriac probabil agent al statului austriac – a fost decorat pentru marile servicii de blocare a producției energetice în Europa de est de președintele Austriei și de guvern)
– blocarea interconectării spre Europa de est a rețelelor electrice (deci suntem condamnați la prețuri extreme pentru ca trebuie să dăm și la Ucraina / Moldova acum și nu putem să ne echilibram cu sistemul Europei de vest care se conectează pe la ei cu Europa de sud est)
– atac pe pădurile din România – sau le exploatează ei sau lansează valuri de ONG-uri ca să blocheze producția
– blocarea comerțului / tranzitului comercial prin blocarea Schengen”, a scris Andrei Caramitru pe pagina sa de Facebook.
De ce fac asta? Răspunde tot Caramitru. „E simplu de înțeles și e LOGIC pentru ei:
– vor ca ei să rămână centrul economic al Europei de sud est , Ost-Reich. Noi suntem singura țară care le poate lua locul (avem energie, ei nu ; avem conexiune la mare, ei nu; avem populație / piața mare, ei nu).
– pentru asta trebuie să nu cumva să avem energie multă și ieftină ca ar crește industrializarea în special pe zona de petrochimice (unde ei au investit masiv deși nu au gaze, bazându-se pe ruși)
– pentru asta trebuie ca rutele comerciale să nu treacă pe aici ci pe coridorul Croația/serbia – Viena și sau să nu producem gaze / petrol sau să fie controlate de ei nu de noi”.
„Cat timp nu înțelegem ce se întâmplă și ce fac – nu ne putem apăra și riposta . TREBUIE să înțelegem ca suntem intr-un război economic deschis, dur și brutal – cu ei.
Și să acționăm în consecință . Dur”, a conchis economistul.