Connect with us

George Simion (AUR): Nu mai călcați în picioare drepturile si libertățile românilor!

O inițiativă care putea să fie lăudabilă, aceea de a preîntâmpina tragedii precum cea de la 2 Mai de anul trecut, a fost folosită de guvernarea Nicu și Marcel, din nou, să calce în picioare drepturile și libertățile românilor.

Ca să fie clar pentru toată lumea: trebuie luate măsuri pentru a preîntâmpina drame precum 2 Mai, trebuie să combatem atât consumul, cât și traficul de droguri, dar nu putem să ne jucăm cu drepturile românilor. Așa cum am arătat și anul trecut la dezbaterea organizată de AUR intitulată “Drogurile în România: darul otrăvit al guvernanților pentru generațiile prezente și viitoare”, programele de prevenție în rândul tinerilor se rezumă de multe ori, din ce vedem noi poate realitatea este alta, la niște pliante, la niște spoturi TV, la niște lucruri care nu ating tinerii nici măcar într-un procent de 1%.

Consumul de droguri este, de fapt, o boală cauzată de lipsa de strategie a țării. Nu avem nicio strategie a sportului, nu avem nicio strategie în a ocupa timpul tinerilor cu alte lucruri. Marcel Ciolacu și Cătălin Predoiu cred că, dacă au venit cu o ordonanță privind testarea antidrog a șoferilor, au rezolvat problema consumului de droguri și a urcatului la volan.

Nu voi putea fi vreodată de acord ca statul român și Poliția Română să se joace ca la păcănele cu prezumția de nevinovăție a românilor.

Ordonanța privind testarea antidrog a șoferilor a fost modificată astăzi, spunea Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern, în așa fel încât drepturile și libertățile cetățenești să nu fie afectate.

Dar, în realitate, lucrurile stau fix invers. Ce spune Ordonanța de Urgență adoptată? Pentru reducerea timpilor de așteptare, se stabilește un termen de maximum 72 de ore pentru realizarea analizelor toxicologice în vederea constatării prezenței sau absenței substanțelor psihoactive în organism sau a alcoolului în sânge și comunicarea acestora de către instituțiile de medicină legală către structurile Poliției Române.

Adică, dacă refuzi testarea cu acele drug teste ale poliției (despre care, apropo, Poliția Română admite că dau rezultate fals pozitive), mergi la instituțiile medico-legale autorizate pentru a ți se recolta probe. Doar că, indiferent dacă rezultatul probelor este pozitiv sau negativ, șoferul este obligat să rămână fără permis timp de 72 de ore.

Unde e buba? Șoferii își vor primi carnetul de conducere înapoi în baza rezultatului analizelor probelor biologice care atestă absența în organism a substanțelor psihoactive sau a alcoolului în sânge sau dacă instituțiile de medicină legală nu au comunicat rezultatul în timp util, respectiv la expirarea celor 72 de ore de la recoltare.

Facebook