Connect with us

Lia Savonea și Ispas Adriana, judecătoarele ICCJ care l-au scăpat pe criminalul Mario Iorgulescu! Beat și drogat la volan a ucis un om

Judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas, de la instanța supremă, sunt cei doi magistrați care au decis că trebuie desființată decizia definitivă de condamnare a fiului lui Gino Iorgulescu, Mario, condamnat definitiv la 13 ani și opt luni cu executare pentru că a omorât un om după ce a condus băut și drogat.

Este de amintit că acest dosar a fost trenat ani întregi prin tertipuri avocățești de apărarea plătită de Gino Iorgulescu, în vreme ce tânărul și-a petrecut timpul fugit din țară, în țări precum Italia sau Elveția.

La o ultimă intervenție Mario Iorgulescu sfida Justiția română și pe victimele sale cu mesajul că el își dorește să revină în țară, să poată conduce și că dorește o viață frumoasă alături de prietena sa.

Magistratul care s-a opus

Din completul de trei judecători a făcut parte și magistratul ICCJ Andrei Dan Enescu. Acesta s-a opus soluției colegelor sale iar viziunea sa a fost că Mario Iorgulescu trebuie să execute cei 13 ani și opt luni de închisoare cu executare.

El nu a fost de acord cu desființarea deciziei definitive a Curții de Apel București și a redactat o opinie separată pe care a motivat-o.

Medici cu probleme ar fi fost plătiți „gras„ de familia Iorgulescu

Surse din mediul judiciar transmit autorului acestui material că familia lui Mario Iorgulescu ar fi plătit sume grele în Italia, imediat după extragerea tânărului din țară, din Spitalul Floreasca, unor medici cu traseu profesional „cel puțin discutabil”.

Astfel, aproape 800.000 de euro se spune în mediul informațional că ar fi aruncat Gino Iorgulescu, pentru „perfectarea„ unor acte medicale cel puțin discutabile din punct de vedere al concluziilor emise în acestea.

Procurorii nu cred în doctorul lui Mario Iorgulescu

„Prin acest înscris, emis în baza altor înscrisuri întocmite pro causa, emise la rândul lor în baza susținerilor familiei inculpatului, medicul a stabilit practic lipsa discernământului („pacientul este incapabil de a aprecia consecințele acțiunilor sale”), în baza unor pretinse leziuni pe care inculpatul le-ar avea din copilărie (a căzut din pat la 2-3 ani).

Înscrisul medical susține ipoteza absurdă că inculpatul a trăit toată viața fără să știe ce face, dar situația a devenit problematică abia acum, când este cercetat pentru că a ucis o persoană.

Tot astfel, abia acum inculpatul are nevoie de tratament fără de care este un pericol pentru sine și pentru alții”, este opinia anchetatorilor în raport de susținerile doctorilor lui Mario Iorgulescu.

Mario Iorgulescu văzut drept criminal de Tribunal și CAB

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti l-au condamnat miercuri, pe Mario Iorgulescu (fiul lui Gino Iorgulescu – preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal) la 13 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.

El a fost judecat pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină), în legătură cu accidentul auto provocat de acesta în anul 2019, soldat cu moartea unui bărbat.

Mario Iorgulescu se află internat într-o clinică privată din Italia, părinţii săi reuşind să-l scoată din ţară cu un avion privat, imediat după accident. El nu a fost audiat de către procurori sau magistraţi, în timpul urmăririi penale sau desfăşurării procesului în instanţă.

Extras din minuta sentinței CAB de miercuri:

„Desființează în parte sentința apelată și rejudecând în fond: Descontopește pedeapsa rezultantă de 15 ani și 8 luni închisoare aplicată inculpatului în pedepsele componente, de 14 ani închisoare, 2 ani închisoare, 3 ani închisoare și sportul de 1 an si 8 luni închisoare, pe care le repune în individualitatea lor. în baza art. 188 alin. 1 C.p., condamnă pe inculpatul IORGULESCU GINO MARIO la pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. În baza art. 39 alin. 1 lit. b) C.p., contopește pedeapsa de 12 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de omor cu pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal aplicată prin sentința penală nr. 944/20.12.2018 pronunțată de Judecătoria Sectorului 3 București în dosarul nr. 33036/301/2016, definitivă prin decizia penală nr. 504/09.04.2021 a Curții de Apel București – Secția I penală, și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 12 ani închisoare, la care adaugă un spor de 1 an i 8 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse), inculpatul IORGULESCU GINO MARIO urmând să execute în final pedeapsa principală rezultantă de 13 ani și 8 luni închisoare”.

Ceartă cu iubita

În seara zilei de 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu participa la o petrecere dată de familia unei prietene în satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, unde a consumat alcool. La un moment dat, află că fosta sa iubită, de care tocmai se despărţise, se afla într-un club din Parcul Herăstrău. Martorii povestesc că el s-a certat continuu la telefon cu fosta iubită, era nervos şi ţipa, însă i-a promis gazdei că nu se va urca la volan în starea în care se afla.

A intrat în Bucureşti prin Chitila, circulând cu viteze cuprinse între 140 km/h şi 164 km/h (momente surprinse de camerele video de pe traseu), în intersecţia dintre Şoseaua Chitilei şi strada Teodor Neagoe a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h, după care a accelerat până la 162 km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I. Ulterior, a urcat cu maşina pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism condus de un bărbat, care a decedat pe loc.

Un martor al accidentului a povestit în instanţă scene oribile de la locul coliziunii, şoferul din cealaltă maşină fiind găsit aruncat pe jos.

Fără afecțiuni psihice

La câteva zile după accident, Mario Iorgulescu a fost transferat de către familie în Italia, cu un avion privat, şi internat într-o clinică.

În decizia de condamnare din prima instanță, judecătoarea Manuela Orzaţă de la Tribunalul Bucureşti a menţionat că Mario Iorgulescu avea discernământ în momentul producerii accidentului, nu a suferit şi nu suferă nici în prezent de afecţiuni psihice care să-l împiedice să fie transferat din Italia pentru a participa la procesul intentat de autorităţile române, iar dacă are afecţiuni medicale se poate trata fără probleme în sistemul penitenciar din ţara noastră.

Facebook