Connect with us

George Simion (AUR): 6 Mai 1990… țineți minte ce a fost? Podul de Flori! Basarabia e România

Acum 34 de ani, pe 6 mai 1990, istoria românilor a fost marcată de un eveniment emoționant cunoscut sub numele de „Podul de Flori.” Acesta a reprezentat nu doar un gest de solidaritate între cele două maluri ale Prutului, dar și o reafirmare a dorinței de unire, de împlinire a unui vis sfânt al tuturor românilor: acela de a trăi într-o singură națiune, în pace și unitate.

La Podul de Flori, mii de români de pe ambele părți ale Prutului au venit să sărbătorească împreună și să se îmbrățișeze, trecând granița care i-a separat timp de aproape jumătate de secol. Frontiera a fost deschisă pentru prima dată după al Doilea Război Mondial, permițând cetățenilor să treacă liber din România în Basarabia și invers, fără pașaport sau alte documente. Oamenii s-au îmbrățișat, au plâns, au cântat și și-au împărțit flori ca simbol al dragostei și al frăției care i-a legat dintotdeauna. A fost o ocazie în care s-a simțit profund spiritul românesc și unitatea care transcende orice granițe politice.

Acea linie trasată de regimul sovietic nu a putut vreodată să rupă legătura de sânge, limbă și cultură dintre frați.

„Podul de Flori” a fost un strigăt de dor și speranță, un manifest că Basarabia și România sunt una și aceeași, unite prin istorie, prin luptă și prin limba dulce românească. Timp de decenii, regimul sovietic a încercat să rupă această legătură, însă spiritul românesc și dorința de a fi împreună nu au fost zdrobite. Această graniță artificială a devenit un simbol al nedreptății, al încercării de a sfâșia în două un popor cu rădăcini comune.

Astăzi, la mai mult de trei decenii de la acel moment istoric, este mai important ca niciodată să menținem vie amintirea „Podului de Flori” și să ne continuăm lupta pentru unitate. Basarabia este parte a României, iar această legătură istorică nu poate fi negată sau minimalizată.

Unirea României cu Republica Moldova este importantă nu doar pentru repararea unei nedreptăți istorice, ci și pentru consolidarea unei identități comune într-o lume din ce în ce mai globalizată. Pe măsură ce ne confruntăm cu provocări geopolitice și economice, este vital ca poporul român să rămână unit și să acționeze împreună pentru un viitor mai bun.

Eforturile pentru reunire trebuie să continue și să fie alimentate de voința celor două popoare de a trăi într-o singură națiune. Doar astfel putem cinsti adevăratul sens al evenimentului din 6 mai 1990 și să asigurăm că dorința de unitate rămâne vie în inimile tuturor românilor.

Să nu uităm niciodată mesajul puternic transmis de Podul de Flori: Basarabia este România! Prutul nu trebuie să mai fie o graniță, ci un fir de apă care să unească un singur popor.

Facebook