Președintele Institutului de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”, senatorul Claudiu Târziu: Pentru a redeveni măreață, Europa trebuie să acorde din nou importanța cuvenită dezideratului pentru care s-a constituit Uniunea Europeană: pace prin prosperitate
Discursul președintelui Institutului de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”, senatorul Claudiu Târziu, în cadrul Conferinței Internaționale „Make Europe Great Again”:
Doamnelor și domnilor,
Stimați invitați și dragi prieteni,
Am onoarea și bucuria de a deschide cea mai importantă conferință conservatoare desfășurată pînă acum în România. Întîi de toate, vă mulțumesc pentru participare și vă asigur că efortul dvs este foarte apreciat de noi. Totodată, îmi exprim speranța că, la finalul celor două zile dedicate discuțiilor pe teme conservatoare, vom trage concluzii menite a ne face mai puternici, mai entuziaști și mai hotărîți pentru a desăvîrși revoluția conservatoare în Europa și nu doar în Europa.
Deoarece, folosind experiența conservatorilor și suveraniștilor de pe alte meridiane, precum și întărind alianța noastră, putem înainta mai repede pe drumul schimbării așteptate de popoarele noastre.Apoi, vă invit să reflectăm și să răspundem la întrebarea presupusă de titlul conferinței noastre: ”Make Europe Great Again”.
Dacă dorim să facem Europa din nou măreață, înseamnă că ea și-a pierdut din strălucire și putere. Înseamnă că are probleme. Și cred că sîntem de acord că are necazuri mari, atît la nivelul Uniunii Europene, cît și la cel al întregului continent. Deci cum ieșim din impas și cum redăm măreția Europei?Răspunsul pe scurt este: întorcîndu-ne la normalitate!
Cum anume? Iată doar trei direcții de acțiune, de extracție conservatoare, care trebuie urmate urgent pentru a determina o schimbare în bine pentru noi toți.
Europa trebuie să revină la o cultură a vieții. Să renunțe la cultura morții, care este tot mai pregnantă mai ales prin emanațiile ideologice ale Comisiei Europene – care urmărește, de exemplu, să transforme uciderea de copii nenăscuți într-un drept fundamental european, drept care prevede constrîngeri și obligații pentru medici și, în general, pentru apărătorii vieții.O cultură a morții care vrea, de asemenea, să banalizeze sinuciderea asistată.În locul acestei culturi a morții, Europa trebuie să repună pe cel mai înalt piedestal viața, cu toate formele ei frumoase de împlinire: constituirea de familii naturale (adică uniunea dintre un bărbat și o femeie, născuți bărbat și femeie, care pot procrea), nașterea de prunci și buna lor educație, grija pentru bătrîni, pentru a avea un apus al existenței lipsit de durere și plin de bucurie. Toate acestea sînt manifestări ale dragostei. Viața e posibilă numai prin dragoste.
Europa trebuie să apere și să promoveze vechea sa civilizație, care s-a fondat pe filosofia greacă, dreptul roman și credința creștină. Această străveche civilizație europeană este astăzi în primejdie din pricina fenomenului migrației.Politicile europene au încurajat migrații masive dinspre alte continente spre cel european. Oameni de culturi diferite de cea europeană, cu alte credințe religioase, tradiții și obiceiuri, cu alte mod de viață, au luat cu asalt Europa, s-au stabilit aici și s-au enclavizat, în zonele unde nu sunt majoritari, sau au devenit opresivi acolo unde sunt majoritari. Devenind tot mai numeroși, ei determină înlocuirea autohtonilor, întîi cultural și apoi și biologic.Astfel, dispare civilizația europeană, moare o întreagă lume și nimic nu ne garantează că lumea nouă va fi mai bună.
Europa trebuie să acorde din nou importanța cuvenită dezideratului pentru care s-a constituit Uniunea Europeană: pace prin prosperitate. Acest deziderat nu poate fi atins cu măsuri eco-marxiste de tipul unora dintre cele conținute de Pactul Verde European. Dimpotrivă, Green Deal este calea sigură de distrugere a unei bune părți din economia statelor din UE, dacă nu a întregii economii, și punerea lor în relație de dependență față de alte economii ale lumii.Bunăstarea este temelia păcii. Oamenii care trăiesc bine nu nutresc frustrări, nu au motive de revoltă, nu capătă ranchiună, nu vor să-și facă dreptate singuri, nu declanșează măceluri internaționale.Sigur, pacea nu e menținută doar de o situație materială bună, dar are ca premisă prosperitatea.Conchid: pentru ca Europa să fie grandioasă din nou, ea trebuie să slujească viața, civilizația sa și pacea. De fapt, și pentru a supraviețui ar trebui să slujească aceleași valori.Toate acestea ar însemna ca Uniunea Europeană, din care fac parte cele mai multe state europene, să se detașeze de ideologia neomarxistă și de mentalitatea totalitară, care vedem că domină azi la Bruxelles.
Toate acestea sînt posibile numai prin acțiunea concentrată și concertată a conservatorilor, a noastră, a celor care simțim și trăim aceste juste și perene valori.
Așa să ne ajute Dumnezeu!