Connect with us

Masa de Paște, mai scumpă cu cel puțin 10%

Criza ouălor la nivel global, generată de gripa aviară, ar putea duce la creșteri semnificative ale prețurilor pentru alimentele tradiționale de Paște. Conform estimărilor, ouăle se vor scumpi cu cel puțin 10%, iar alte alimente esențiale pentru masa de Paște vor înregistra creșteri de preț.

Creșteri de preț la ouă

Deși România poate acoperi cererea internă de ouă, chiar și în perioada Paștelui, scumpirea acestora este inevitabilă. În acest context, prețul ouălor va crește cu cel puțin 10%, ca urmare a crizei globale cauzate de gripa aviară.

Creșteri la legume proaspete

Prețurile legumelor proaspete, cum ar fi roșiile, castraveții și verdețurile, vor fi mai ridicate din cauza costurilor de producție și transport, ce se află în continuă creștere.

Scumpiri la lactate și cozonaci

Lactatele, în special brânza necesară pentru pască, vor înregistra creșteri de preț din cauza majorării prețurilor ingredientelor de bază. În același timp, prețurile cozonacilor vor crește din cauza scumpirii ingredientelor esențiale, cum ar fi zahărul și făina.

Anul acesta, pe fondul acestor scumpiri, cheltuielile medii pentru masa de Paște vor crește cu cel puțin 10%, ajungând la un buget mediu de peste 660 de lei per familie.

Facebook