Iohannis a fost ofițer al SECURITĂȚII ceaușiste. Dezvăluiri în presa ungară
Scenariu nuclear lansat de presa din Ungaria. Klaus Iohannis ar fi fost ofițer al SECURITĂȚII ceaușiste, acesta fiind motivul pentru care președintele României nu a putut pleca în Germania, după căderea regimului comunist.
Informația apare într-un material mai amplu pe care Independent News Agency din Ungaria (Független Hírügynökség) l-a dedicat marți situației create de anularea alegerilor în România.
Independent News Agency din Ungaria (Független Hírügynökség) dedică azi un material situației create de anularea alegerilor în România dar, en passant, aruncă o bombă, sub semnătura ziaristului Milan Kenderessy, scriind fără ezitări că președintele Klaus Iohannis a fost ofițer al Securității ceaușiste și că acesta ar fi motivul pentru care nu a putut să își urmeze familia în Germania.
”Călin Georgescu a cîștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, dar acestea au fost anulate de Curtea Constituțională în al doilea tur. Este adevărat că, cu cîteva zile mai devreme, aceeași Curte Constituțională menținuse rezultatele alegerilor, dar apoi a sunat telefonul de la Washington și de la Bruxelles și de la NATO. Elita românească, clar angajată față de UE, s-a supus. Curtea Constituțională a spus că serviciile secrete rusești au influențat rezultatul pe TikTok-ul chinezesc. Au fost găsite puține dovezi. Acest lucru este cu atît mai jenant cu cît susținătorii candidatului extremei drepte erau femei în vîrstă din satele religioase din regiunile înapoiate ale României, unde utilizarea TikTok nu era foarte răspîndită.
Ce s-a întîmplat cu adevărat?
Serviciile secrete românești sunt alarmate de victoria lui Trump în alegerile din SUA, care ar putea duce la un pact între Washington și Moscova. România este cel mai important aliat al SUA în regiune: cea mai mare bază NATO din Europa este construită pe coasta românească. Prin urmare, ambasada SUA a măturat elementele pro-ruse din elita românească – o campanie anticorupție majoră condusă de procurorul general al României pe baza dosarelor CIA. Serviciile secrete române au găsit un candidat pro-rus de extremă dreapta care îmbina naționalismul cu religiozitatea: Călin Georgescu, dintr-o familie de clerici ortodocși.
Biserica Ortodoxă din România, ca și în Rusia, este un bastion al naționalismului și un aliat ferm al serviciilor secrete. Ca și în Rusia, mulți dintre marii preoți sunt, de asemenea, ofițeri de rang înalt ai serviciilor secrete. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că poporul transilvănean al lui Viktor Orban, care are relații bune cu Putin, îl simpatizează foarte mult pe Călin Georgescu, al cărui predecesor ideologic, Garda de Fier, a fost cunoscut pentru pogromurile sale antisemite și declamațiile sale antiungare.
Presa pro-guvernamentală din Ungaria a criticat deschis decizia Curții Constituționale din România – nu fără motiv. Viktor Orbán însuși a declarat că ceea ce s-a întîmplat în alegerile prezidențiale din România a fost foarte instructiv. Presa pro-guvernamentală maghiară îl citează pe omul lui Macron, Thierry Breton, care ar fi amenințat Alternative für Deutschland din Germania că i se poate întîmpla același lucru care i s-a întîmplat Trumpului român în primul tur al alegerilor prezidențiale din România. Thierry Breton a fost recent comisar pentru Uniunea Europeană. Bruxelles-ul a condamnat interviul de 85 de minute acordat de Elon Musk șefului Alternative für Deutschland pe X en.
În luna mai vor avea loc alegeri prezidențiale în România, pînă atunci președintele Klaus Johannis va rămîne la putere. Politicianul sas transilvănean a fost ofițer în Securitatea lui Ceaușescu și nu a fost lăsat să se stabilească în Germania. La întoarcerea în România a făcut carieră politică: fostul ofițer al serviciilor secrete comuniste a devenit un susținător convins al Uniunii Europene și al NATO, pînă la punctul de a candida pentru postul de secretar general al organizației nord-atlantice, care a fost cîștigat în cele din urmă de olandezul Rutte.
Nu este clar încă dacă Georgescu va putea candida la alegerile prezidențiale din mai, deoarece nimeni nu a prezentat dovezi convingătoare că serviciile secrete ruse i-au susținut efectiv campania” se arată în materialul Agenției.