Connect with us

Fiica omului de afaceri Ioan Crișan, acuzată de omor calificat

Polițiștii și procurorii efectuează miercuri dimineață locuința fiicei omului de afaceri arădean Ioan Crișan, care a murit în primăvara anului 2021 după ce mașina în care se afla a explodat într-o parcare. Prima ipoteză a anchetatorilor este că fiica sa ar fi comandat asasinatul, miza fiind moștenirea omului de afaceri.

Surse apropiate anchetei spun că împotriva fiicei lui Ioan Crișan se conturează acuzația de omor calificat și instigare la omor calificat. Fapta ar fi fost comisă din interes material, pe fondul conflictului cu tatăl ei. Ioan Crișan ar fi vrut să o dezmoștenească pe femeie,  cei doi se pare că nu se înțelegeau deloc. Afacerea urma să fie lăsată fostului ginere, fostul soț al suspectei.

Procurorii spun că s-ar fi acționat printr-un dispozitiv de declanșare la distanță.

Un frizer din Arad care ar fi conceput bomba și alși doi bărbați suspectați că au montat dispozitivul la mașina omului de afaceri Ioan Crișan au fost ridicați și vor fi duși la audieri la Parchetul General.

Fiica omului de afaceri Ioan Crişan, ucis în atentatul cu bombă de la Arad din mai 2021, a fost ridicată, miercuri, de poliţişti, de la locuinţa sa din cartierul Micălaca, urmând a fi dusă la sediul IPJ, apoi la Bucureşti, transmite Agerpres.

Parchetul General a anunţat că efectuează miercuri dimineaţa şapte percheziţii la Arad, în dosarul asasinării omului de afaceri. Potrivit unor surse judiciare, printre persoanele suspecte în acest caz se află şi fiica milionarului ucis.

„Procurorii Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează, în această dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare în cauza privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri din Arad, la data de 29 mai 2021. Dosarul privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu – zona Lebăda, din Arad, în dimineaţa zilei de 29.05.2021, a fost preluat de PÎCCJ de la parchetul local având în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave. În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiţie, au fost alocate importante resurse umane şi logistice de către Poliţia Română, care şi-au desfăşurat activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală’, a anunţat Parchetul General, într-un comunicat de presă.

Procurorii susţin că au efectuat numeroase activităţi investigative şi de cercetare penală, activităţi derulate în mod constant şi care au presupus inclusiv activităţi de cooperare judiciară internaţională.

Facebook