Experiment la Timișoara. Facultatea de Inginerie Alimentară va produce carne hibrid
Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara a lansat, joi, „Laboratorul Consumatorului” pentru crearea produselor din carne hibrid.
Laboratorul funcționează sub coordonarea Universității din Varșovia, iar primele produse din carne hibrid se vor lansa pe piață în 2025, anunță Ziua de Vest.
Intenția este să se introduce procent mai mare de vegetal în produsele din carne hibrid, dar încă se mai fac teste, a explicat Cocan Ileana, șef lucrări la USV Timișoara.
Potrivit acesteia, carnea hibrid nu este o carne artificială, ci este una în care se introduc compuși din produse vegetale și fibre.
„Prin intermediul laboratorului, ne propunem să răspundem cerințelor și preferințelor consumatorilor în ceea ce privește produsele din carne hibrid, promovând în același timp principii de durabilitate și inovație în industria alimentară. Colaborarea cu The Family Butchers SRL este esențială pentru a traduce ideile formulate în cadrul laboratorului în produse concrete, care să aducă valoare consumatorilor”, este mesajul specialiștilor din echipa de implementare a proiectului, notează sursa citată.
Produsele din carne hibrid sunt produse care includ atât carne, cât și ingrediente vegetale, cum ar fi leguminoase (mazăre, năut, linte, lupin), proteine vegetale, ciuperci sau semințe.
Pe același subiect:
„Carnea cultivată” în laborator, tot mai aproape de autorizare pentru comercializare în UE