Connect with us

De ce nu a fost trântorul Iohannis la inundații

Este problematic că mulţi n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităţilor la ultimele inundaţii, a declarat miercuri, la New York, preşedintele României, Klaus Iohannis, subliniind că este încă mult de lucru pe partea de prevenţie şi informare.

Klaus Iohannis a respins afirmaţiile potrivit cărora ar fi fost informat în avans în privinţa inundaţiilor. „Nu am ştiut dinainte, este evident, cum nimeni nu a crezut dinainte că se întâmplă această catastrofă. Este o tragedie şi este foarte, foarte trist că şi în această situaţie de catastrofă naturală au murit oameni. Alţii au rămas fără casă, fără lucruri, fără agoniseala de-o viaţă”, le-a spus Iohannis jurnaliştilor români, în declaraţii făcute pe marginea Adunării Generale a ONU, în cadrul căreia a susţinut un discurs.

Întrebat dacă o eventuală vizită a sa în zonele inundate ar fi contribuit la menţinerea încrederii în capacitatea autorităţilor de a interveni, Iohannis a răspuns: „Au fost suficiente autorităţi acolo după ce catastrofa s-a întâmplat şi cred că primele ajutoare, şi din partea Guvernului, au fost deja date oamenilor. Am discutat această chestiune, am susţinut, evident, acordarea de ajutoare semnificative, pentru ca oamenii să-şi poată reface viaţa, dar cred că de aici trebuie să tragem foarte multe învăţăminte, trebuie iarăşi să informăm publicul, să spunem oamenilor cum să reacţioneze şi oamenii să fie informaţi în timp util.”

„Este probabil problematic că mulţi n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităţilor. Au aflat de la vecini că vine apa sau când deja a fost la ei în casă. Deci aici, la prevenţie, la informare, este încă mult de lucru. Dar cei care au intervenit, pompierii, forţele de la Interne, de la Apărare, au făcut o treabă foarte bună şi acest lucru cred că merită spus”, a ţinut să menţioneze Iohannis.

Facebook