Connect with us

VIDEO/ Claudiu Târziu (AUR), la deschiderea primului cabinet de europarlamentar: Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Suntem responsabili de întreaga suflare românească aflată între granițele statului sau dincolo de ele

Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în Parlamentul European (PE), a deschis, joi, 26 septembrie, primul cabinet în calitate de europarlamentar.

Cabinetul a fost deschis în localitatea Comănești, din județul Bacău.

„Este important să se știe că în România sunt oameni politici care vor și pot să lucreze pentru români. Noi nu lăsăm pe nimeni în urmă, ne interesăm de toată lumea, de la cel mai sărac, la cel care are tot ce îi trebuie, pentru că fiecare dintre ei are o nevoie.

Avem grijă de toată suflarea românească, aflată între granițele statului sau dincolo de ele, pentru că noi suntem responsabili de întreaga națiune română.

Întreaga suflare românească trebuie să fie în atenția noastră, a oamenilor politici. Singurul subiect al politicilor noastre trebuie să fie națiunea română. Cu acest gând am pornit la luptă acum 5 ani, cu acest gând vom continua. Ne rugăm lui Dumnezeu să facem ce ne-am propus să facem pentru români”, a spus europarlamentarul Claudiu Târziu.

După Comănești,  Claudiu Târziu va mai deschide alte 3 cabinete de europarlamentar, la Rădăuți, în județul Suceava, la Pașcani, în județul Iași și la Huși, în județul Vaslui.

„Nu mi-am propus nicio secundă să devin turist de lux la Bruxelles odată cu preluarea mandatului de europarlamentar și nici să stau departe de România reală.

Voi merge săptămânal în teritoriu, mai ales în zonele uitate de autorități sau pierdute printre cifrele rapoartelor oficiale.

Moldova este una dintre cele mai sărace și slab-dezvoltate regiuni ale României. De aici au plecat sute de mii de oameni în ultimii 34 de ani, iar mulți dintre cei care au rămas acasă trăiesc de azi pe mâine. Șomajul, abandonul școlar, rata analfabetismului și analfabetismul funcțional sunt în continuă creștere, ceea ce duce la degradarea continuă a comunităților locale.

România plătește astăzi un preț uriaș cauzat de sărăcia și subdezvoltarea unor zone și comunități locale. Infracționalitatea, problemele de sănătate, scăderea nivelului de pregătire școlară și de calificare profesională sunt fenomene sociale favorizate de subdezvoltare , dar care generează costuri de sute de milioane de euro anual de la buget.

Eradicarea sărăciei nu este o cheltuială în plus, este cea mai profitabilă investiție, pentru că aduce dezvoltare și regenerează spiritul unor comunități locale. Dar acest proces nu poate fi realizat dintr-un birou guvernamental de la București, pentru că el trebuie adaptat la specificul fiecărei zone sau localități. Oamenii au nevoie de un orizont de așteptare, de încrederea că sunt parte a unui proiect care are în vedere șansa lor la o existență mai bună”, a transmis, miercuri, pe Facebook, europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost

Facebook