Connect with us

Claudiu Târziu (AUR): Monstruoasa coaliție PSD-PNL a îngropat țara în datorii

România a fost îngropată intenționat în datorii în ultimii cinci ani, deși avea la dispoziție fonduri europene de miliarde, care au rămas neutilizate. România nu a atras până azi niciun ban din fondurile europene de 30 de miliarde de euro care i-au fost în perioada 2021-2027. Din 27 de miliarde disponibile prin PNRR, guvernanții au astras în prima jumătate a perioadei de finanțare doar 4 miliarde.

Acestea sunt datele oficiale publicate de Consiliul Fiscal. În mandatul actualei coaliții, datoria externă a României a crescut cu 50 de miliarde de euro. Cîțu, Ciucă și Ciolacu au guvernat pe datorie, din împrumuturi luate cu dobânzi uriașe. De fiecare dată când au foat întrebați, au justificat jaful financiar cu aceeași minciună: investițiile masive realizate de guvernele pe care le-au condus.

Dacă ar fi făcut cu adevărat investiții, ar fi avut toate motivele să acceseze fondurile europene dispobille, dar aceia erau bani care nu puteau fi cheltuiți decât cu o justificare precisă. În schimb, cei trei premieri de carton au preferat să toace banii pe contracte cu dedicație și să îmbogățească băncile și cămătarii internaționali cu dobânzi nesimțite. Ne vedem la vot!

Facebook