Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR): Agricultura europeană este asaltată de ideologia eco-marxistă
Europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în PE, a atras atenția, luni, în plenul Parlamentului European, că raportul „Rezultatul dialogului strategic privind viitorul agriculturii UE” nu oferă soluții reale pentru fermieri, ci este încă o mostră de ideologizare a acestui domeniu vital.
Reamintim că dezbaterea privind viitorul sistemului agricol și alimentar al UE a fost lansată la începutul acestui an și finalizată la începutul lunii septembrie, după cum a relatat RostOnline.
„Agricultura europeană este asaltată de ideologia eco-marxistă”, a avertizat europarlamentarul Claudiu Târziu.
Redăm integral intervenția europarlamentarului Claudiu Târziu, în PE:
„Stimați colegi, cât mai puteți puteți tolera limbajul de lemn sâcâitor, himerele și lipsa de soluții ancorate în realitate?
Cu ce credeți că îi ajută pe fermierii greu încercați să audă că viitorul lor înseamnă „sustenabilitate și reziliență”, „inovare și competitivitate”, adică vorbe goale și eficacitate zero?
Nu pe climă trebuie ar trebui să dăm vina, când responsabilitatea aparține unor politruci și unor birocrați care, de prea multe ori, au subapreciat sau neglijat cu bună știință acest sector vital.
Agricultura nu se face din fața laptopului, manipulând cifre, sau de pe fotolii ministeriale promițând despăgubiri derizorii.
Atrag atenția că niciun reprezentant al României nu a fost invitat la masa acestui „dialog strategic” România, a cincea țară din Uniune cu 13,5 milioane de hectare destinate agriculturii, țara cu cei mai mulți fermieri, unul dintre cei mai mari producători de cereale, de miere și de semințe de floarea-soarelui; acea țară care, anul trecut, înregistra a doua cea mai mare creștere a producției agricole din întreaga Uniune Europeană.
Cu fiecare secundă pierdută, ne compromitem șansele la un viitor alimentar mai sigur. Suntem într-o cursă contra cronometru.
Avem datoria, pentru copiii noștri și pentru generațiile viitoare, de a ne îngriji să facem ceea ce trebuie făcut, chiar dacă ne veți invita – sau nu – să luăm parte la „dialoguri strategice”.