Corupția din ANSVSA, pesta și cei trei ciobăneni care exportă mioarele românești, Mahmud, Ahmad și Aswad, lasă românii fără mioare
Groparii de serviciu! Conducerea ANSVSA în frunte cu copilul minune al medicinei veterinare Alexandru Bociu, după ce ne-a obișnuit cu vizite securisto-comuniste în state precum China, Algeria, Turcia, Qatar, în care de dragul crescătorilor din România soluționa și întreprindea toate demersurile pentru accelerarea formalităților necesare exportului neștiind nici măcar condițiile minime tehnice pentru exportul de ovine, în țară haosul și servilismul față de cel sus pus se instaura.
Astfel, dacă ne amintim de începuturile în ANSVSA ale groparului Alexandru Bociu a fost să găsească soluții cum să îngroape porcii afectați din fermele cu virusul pestei porcine africane, în anul 2022 – prezent peste 500.000 capete porcine, au continuat cu episoadele de îngropare a curcanilor peste 300.000 capete din ferma Codlea județul Brașov la începutul anului 2023 și au continuat cu focarele de gripă aviară din ferme unde sau îngropat peste 300.000 capete și terminând în zilele noastre cu focarele de pestă a rumegatoarelor mici unde s-au îngropat peste 220.000 capete ovine până în prezent.
Oare cât mai poate suporta acest pământ ? Cât va mai îngropa Bociu și ai lui ? Prin incompetența dovedită pe plan profesional dar competent la îngropat, sfătuit din umbră de marele ombudsman, securistul și culegătorul de șpăgi Septimiu Marica, prezent la toate întâlnirile de afaceri cu toate ambasadele și cu toți agenții economici care urmează sa fie jefuiți, așa zisul veterinar gropar Bociu preferă să înlocuiască specialiștii din laboratoare sau pe cei care mai știu ceva carte în acest domeniu cu yesmeni care știu să cânte melodii de dor și jale groparului.
Întrebarea fireasca a tuturor astazi: Domnilor de la ANSVSA, comunicați sursa care a infectat anumite efective de ovine din România, având în vedere că această boala nu a fost declarată până acum în țara noastră. Cum este posibil ca primele focare de influență aviară, pestă porcină africana, pesta micilor rumegătoare să fie confirmată prima dată în județul Tulcea ? Informați corect și la timp corpul medical veterinar din teritoriu pentru ca apariția și răspândirea unor boli transmisibile sa fie combătute eficient.
Domnule premier, Marcel Ciolacu, nu mai lăsați incompetenții să îngroape tot în țara asta! Demisia pentru gropari și sforari! Cătușe pentru ”ciobanii” din Portul Midia! Se aude DNA ?
Peste 220.000 de oi și capre au fost ucise pentru suspiciunea că au „pesta rumegătoarelor mici”, într-o operațiune care seamănă cu raidurile în curți și ferme pentru gripa aviară, pesta porcină și boala vacii nebune. Cum s-a impus o carantină care interzice scoaterea turmelor la pășunat sau tradiția transhumanței, sunt și ecouri ale covidului.
România avea la sfârșitul anului trecut aproape 12 milioane de capete de oi și capre, ceea ce o plasa pe locul doi în UE, după Spania, urmata aproape la egalitate de Grecia.
Cum oieritul are o tradiție milenară la noi, dar carnea de oaie nu are suficienți consumatori la noi, România a devenit lider mondial al exportului de ovine și caprine în 2017, când am exportat aproape 2,5 milioane de animale. Sunt exportate preponderent vii, pentru a fi sacrificate după ritualul halal, întrucât cumpărătoare sunt în principal țări musulmane, dar și câteva din Europa.
La fel ca la protestele fermierilor de anul trecut, și ciobanii sunt divizați. Pe de o parte, sunt micii crescători tradiționali, care se plâng că noua presupusă epidemie le poate distruge efective de prăsilă selecționate în multe generații, le poate lua sursa de subzistență pentru stânele familiale, deja copleșite de birocrație, restricțiile de pătrundere în lanțurile de magazine, împuținarea pășunilor, înmulțirea animalelor sălbatice și alte probleme specifice.
Pe de alta sunt marile ferme, care se descurcă cu programele de despăgubiri și samsarii exportatori. E foarte grăitor cum arată topul firmelor care exportă animale vii, o situație care o repetă pe cea a marilor latifundiari și negustori de cereale, care au nume la fel de exotice.
Firma care exporta în 2022 cele mai multe animale vii din România se numește Mahmud Impex SRL, deținută de trei sirieni din familia Chiwna. Firma activează încă din 1994 în Constanța.
Pe locul 2 era firma Al Kastal Chartering SRL a lui Mahmoud Karazi, tot sirian, care are și dezvoltări imobiliare în Constanța. Dar după o actualizare de anul acesta a topului, Al Kastal a trecut pe primul loc și Mahmud Impex pe trei.
Pe locul 3 e United for Food and Livestock, deschisă tot la Constanța de iordanianul cu nume tipic pentru ciobănașul mioritic: Gousheh Ala Abdelrrazaq Ahmed. În primăvara acestui an, firma lui Ahmed și-a cerut insolvența, probabil un tertip fiscal pentru că altfel e greu de explicat eșecul deținătorului medaliei de bronz, cu cifră de afaceri de 28 de milioane de euro.
Firma de pe locul 4, Barak Development e înregistrată în București, care n-a mai văzut turme de pe vremea ciobanului Bucur sau înainte să se apuce Gigi Becali de fotbal și imobiliare. Proprietarii sunt mai greu de aflat, dar cum nu poate fi Obama, o fi o referire la Buraq, calul înaripat care l-a purtat pe Mahomed de la Mecca la Ierusalim.
Pe locul 5 e o firmă chiar cu nume neaoș: Bălana Expres SRL. Dar, la derută, pentru că deținătorul bălanei e Aswad Nasreddin. Un oximoron de tipul Harap Alb, dar nu e basm că patronul a încheiat cu DNA un acord de recunoaștere a faptei pentru dare de mită, în urma căruia a scăpat cu pedeapsă cu suspendare. Totul e bine când se termină cu bine, afacerile n-au fost perturbate de dosare, ca ale altor afaceriști autohtoni. Ba chiar Bălanei i-a mers mai bine, urcând pe locul 2 în topul de anul acesta. Încasatorul șpăgii era un vameș, care avea grijă să grăbească trecerea vapoarelor cu ovine prin portul Midia. El a luat cu executare, că-i mai ortoman.