Nici pensionarii nu scapă! Poșta Română pregătește un PORTOFEL DIGITAL pentru transferuri de bani și încasarea pensiilor
Poșta Română pare cuprinsă de „febra digitalizării” și consultă piața pentru proiecte care vizează, printre altele, aplicații mobile și accesarea unor servicii financiare, inclusiv pentru încasarea pensiilor, printr-un portofel digital.
În total sunt 14 proiecte de transformare digitală pentru care Poșta invită companiile specializate să transmită, până pe 23 august, cotații de preț, aspecte tehnice și comerciale, notează Economica.net.
De exemplu, Poșta Română dorește să implementeze o „aplicație transfer de bani de tip Wallet”, pentru „automatizarea relației cu clienții săi, în ceea ce privește accesarea de către aceștia a serviciilor financiare”.
O astfel de aplicație trebuie să asigure funcții precum:
Înrolarea facilă a clientului și configurarea profilului inclusiv date de contact, informații persoane juridice, adrese de livrare, emiterea de carduri VISA-Master Card etc.;Introducerea de metode de plată direct în aplicație;Setarea de produse și servicii prestabilite, favorite și accesarea facilă a acestora;Transfer de bani către un alt utilizator al aplicației identificat după numărul de telefon al acestuia;Transfer de bani către un cont IBAN;Extragerea de bani de la bancomat sau direct de la oficiul poștal/factor poștal;Încasarea unui drept social precum pensie/alocație etc.;Transfer de bani către un destinatar ce va ridica suma de la oficiul poștal/factorul poștal;Primirea de bani prin mandat poștal de la un oficiu poștal/factor poștal; 10.Accesarea serviciilor de relații cu clienții pentru rezolvarea unor probleme sau clarificarea unor informații – inclusiv „chatbot”.
Poşta Română este unul dintre cei mai mari jucători cu capital de stat de pe piaţa economică naţională şi deserveşte aproximativ 19 milioane de români. În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48%).
Pe același subiect:
Claudiu Târziu (AUR): Identitatea digitală este foarte periculoasă, pentru că ea conține tot ceea ce reprezintă o persoană
Consiliul UE a aprobat portofelul digital european. Când intră în vigoare noul regulament