Connect with us

Claudiu Târziu (AUR): Un comisar al Consiliului Europei cere unui șef de stat să nu promulge o lege. O ingerință grosolană și scandaloasă

Europarlamentarul AUR, Claudiu Târziu, critică aspru declarația Comisarului pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, care a solicitat ieri președintelui Bulgariei să nu promulge legea privind interzicerea în școlile publice a propagandei LGBTQ și a ideologiei de gen.

Reamintim că, așa cum a relatat RostOnline, Consiliul Europei solicită Bulgariei, prin vocea comisarului Michael O’Flaherty, să renunțe la legea care interzice propaganda LGBT în școli.

„Sunt stupefiat de ingerința grosolană pe care un comisar al Consiliului Europei o manifestă în treburile interne ale Bulgariei. Acesta, de la «înălțimea» funcției sale, dă lecții unui stat suveran, o democrație parlamentară, despre ce legi ar trebui sau nu să adopte și cere imperativ președintelui Radev să nu promulge un anumit act normativ.

În cazul de față, ceea ce îl deranjează pe acest comisar este amendamentul la Legea Educației, votat săptămâna trecută de către Adunarea Națională, datorită căruia virusul ideologiei de gen, care infectează totul în calea sa, care corupe minți și ucide suflete, va fi oprit de la răspândire în școlile de pe teritoriul Bulgariei”, susține Claudiu Târziu.

„Comisarul pentru Drepturile Omului ar trebui să fie independent și imparțial. Când afirmi public că șeful unui stat ar trebui să refuze semnarea unei legi, pentru că nu corespunde agendei tale ideologice, în ce fel mai ești «independent» și «imparțial»?”, se întreabă retoric președintele CNC al AUR.

„O demisie «de onoare» a acestui comisar politic ar fi un gest firesc, după asemenea declarații scandaloase”, este de părere europarlamentarul Claudiu Târziu.

Reamintim că Parlamentul Bulgariei a adoptat, săptămâna trecută, o lege prin care interzice propaganda homosexuală în școli, după cum a relatat RostOnline.

În urma adoptării amendamentului, Legea Educaţiei va interzice în şcolile bulgare „propaganda, promovarea sau incitarea în orice formă, directă sau indirectă, a ideilor şi punctelor de vedere relaţionate cu orientarea sexuală netradiţională şi/sau cu determinarea unei identităţi de gen distinctă de cea biologică”.

În timpul dezbaterilor, susţinătorii amendamentului au subliniat că acesta reflectă valorile creştin-ortodoxe şi spiritul Constituţiei bulgare, care precizează că o căsătorie poate fi numai între un bărbat şi o femeie.

Reamintim că o lege similară este în vigoare în Ungaria din 2021, motiv pentru care CE a luat mai multe măsuri împotriva Budapestei.

Facebook