Mihail Neamțu: Francezii au votat AUR
Mihail Neamțu salută clasarea pe primul loc în alegerile din Franța a Adunării Naționale (Rassemblement national, RN), formațiune condusă de Marien Le Pen prin intermediul tânărului Jordan Bardella.
”Am obosit să vedem cum în țara noastră, dar și în alte țări, conservatorii creștini, democrații, naționaliștii, populiștii, numiții cum doriți dumneavoastră, au fost socotiți extremiști. Ei bine, astăzi la Paris este un cutremur politic, care l-a izolat pe actualul președinte, Emmanuel Macron, și care lansează pentru data de 7 iulie un nou premier, e vorba de domnul Bardela. Faptul că o țară fondatoare a Uniunii Europene alege o alianță conservatoare, naționalistă, populistă, creștin-democrată, acest lucru înseamnă că Europa se trezește și dorește o revenire urgentă la normalitate. Acest manifest pentru bunul simț, această cruciadă pentru firesc și pentru instituțiile care au creat Europa, reprezintă pentru noi o veste bună”, a declarat Neamțu ieri la Cluj într-o conferință de presă.
El a propus o recapitulare a succeselor dreptei în Europa.
”În Franța, avem succesul doamnei Le Pen, în Marea Britanie, Nigel Farage vine pe turnantă și îi detronează pe conservatori, în Statele Unite e Donald Trump, în Olanda, guvern de dreapta antimigrație, în Austria, Partidul Libertății câștigă alegerile europarlamentare. Peste tot în Europa, în lumea civilizată, oamenii, cetățenii aleg reîntoarcerea la normalitate, respingerea ideologiilor de gen, perversiunilor și pervertirilor din ultima vreme ceea ce ne dă nouă mari speranțe”, a mai spus Neamțu.
Speranțele AUR se leagă de o performanță a lui George Simion în alegerile prezidențiale. Simion, potrivit lui Neamțu, își va prezenta zilele viitoare la Cluj programul de candidat, în principal, angajamentul de a furniza case la 35.000 de euro. Șansele candidatului AUR de a intra în turul doi au crescut după dezvăluirile privind presupusul plagiat al lui Mircea Geoană. ”A pierdut 5-7 procente”, estimează Mihail Neamțu.
”George Simion n-a pretins niciodată că e altceva decât este. A terminat o facultate de stat în România, Universitatea București, un master la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, a făcut o școală bună, liceul Gheorghe Lazăr din București, dar n-a pretins că e mai mult, adică e și doctor. Lucrul acesta, această onestitate, îl recomandă și-l face foarte popular printre oamenii simpli. Noi am testat și am văzut asta”, a detaliat Mihail Neamțu, licențiat în filologie și teologie ortodoxă la Universitatea Babeș-Bolyai.