Despre AUR și ECR
Europarlamentarii AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European (ECR), devenit cel de-al treilea grup ca mărime.
Pentru a fi acceptat în grupul ECR, AUR a semnat o declarație de susținere a poziției Ucrainei. Și la Bruxelles lucrurile stau exact ca în Parlamentul de la București. Dacă nu ești într-un grup politic, nu contezi deloc: nu poți trece amendamente, nu poți influența nici un raport, nu deții nici o pârghie de la nivelul conducerii unor comisii de specialitate sau delegații de prietenie cu alte state… Absolut nimic.
Rămâne să faci figurație timp de cinci ani pe-acolo. Alternativa ar fi fost grupul Identitate și Democrație (ID), doar că soarta ar fi fost aproape aceeași. ID nu deține conducerea nici unei comisii și a nici unei delegații și nici un partid nu face înțelegeri cu cei din acest grup pt a trece amendamente sau rapoarte… Și atunci rămânea varianta de a face doar gălăgie și scandal.
Iar din punctul ăsta de vedere suntem acoperiți. De scandal și gălăgie se va ocupa Diana Șosoacă. În altă ordine de idei, pe interes național, ai libertatea votului chiar dacă ești într-un grup politic. Deci îți poți face remarcată poziția. Exact cum a fost cazul lui Cristian Terheș în mandatul trecut.
Așa că să așteptăm și să vedem cum vor evolua europarlamentarii AUR înainte de a-i pune la zid.