Ce studii au candidații la prezidențiale! Dianei Șoșoacă îi lipsește CV-ul și cei 7 ani de acasă
România se află în pragul alegerilor prezidențiale, alegeri cu o importanță majoră ce vor da cursul țării pe următorii 10 ani. Avem o luptă dură cu candidați de calibru, dar și impostori ce vor să păcălească electoratul, personaje ce pot fi încadrate la categoria impostori vremelnici. Aici poate fi încadrată și președinta SOS, Diana Șoșoacă, o doamnă fără cei 7 ani de acasă.
Candidatul PSD la prezidențiale, Marcel Ciolacu, are ceva probleme cu studiile, acesta evitând constant să își prezinte diploma de Bacalaureat
Conform CV-urilor sale oficiale, din care lipsește orice referință la liceul pe care l-a terminat și anul în care a avut loc acest lucru, Marcel Ciolacu a devenit student în anul 1991, la vârsta de 24 de ani. În acel an, a fost înmatriculat la Facultatea de Drept a Universității Ecologice din București (UEB). ”Domnul Ion Marcel Ciolacu a fost student la învățământ cu frecvență”, se arată într-un răspuns al UEB.
De asemenea, în CV nu apare și o informație-cheie legată de facultate: Ciolacu a menționat faptul că a absolvit în 1995, dar, într-un răspuns trimis de universitate, se precizează că ”A susținut și promovat examenul de licență în 2004. Examenul a fost susținut în cadrul UEB.” Erau primii ani în care Universitatea Ecologică organiza sesiuni de licență după ce, cu un an înainte, fusese acreditată de Ministerul Educației și primise acest drept.
O întrebare fără răspuns rămâne aceea dacă Marcel Ciolacu a mai susținut examene de licență între 1995 și 2003, în cazul unui răspuns afirmativ reieșind că le-a picat, de vreme ce a obținut diploma în 2004. Conform legii, absolvenții facultăților private autorizate provizoriu susțineau examenul de licență la universități de stat. Din informațiile disponibile pe Internet, reiese că, cel puțin în anul 2000, absolvenții de Drept de la UEB mergeau pentru a-și lua această diplomă în urma unui examen la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București. Nici UEB și nici Academia de Poliție nu au răspuns unei solicitări în care erau întrebate dacă politicianul a susținut examene de licență între 1995 și 2003.
De anul 2003 se leagă alt mister din studiile lui Ciolacu. CV-ul indică faptul că, în acel an, el s-a înscris, tot la UEB, la ”studii postuniversitare de specialitate”. În principiu, înscrierea la astfel de cursuri se poate face prin depunerea unei diplome de licență, pe care, însă, Ciolacu a obținut-o un an mai târziu, în 2004. O solicitare din 5 mai 2023 trimisă UEB, pe marginea acestui subiect, nu a primit răspuns în ciuda insistențelor, inclusiv la nivelul rectorului universității. 60m.ro a solicitat și Ministerului Educației să transmită care erau, în anul universitar 2003-2004, studiile necesare înscrierii la acest nivel de cursuri. Până la ora editării acestui articol, nu am primit răspuns.
Din informațiile disponibile public, au existat și există anumite studii postuniversitare la care înscrierea poate avea loc doar prin depunerea diplomei de absolvire, dar acestea trebuie să vină, tematic, în continuarea studiilor din facultate. Or, Ciolacu a absolvit Dreptul, iar studiile sale postuniversitare de specialitate, conform CV-ului, au fost în domeniul ”Management şi finanţare locală”.
La capitolul Educație și formare, Ciolacu a mai menționat în CV cursuri postuniversitate în domeniul securităţii şi apărării naţionale, la Colegiul Național de Apărare (2008-2009) și un masterat de Bazele sectorului public. Managementul finanţelor publice, la SNSPA (2010-2012).
El a încercat să obțină și titlul de doctor, fără succes. Astfel, în 2019, a fost exmatriculat de la studiile doctorale ale Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”, instituție subordonată Serviciului Român de Informații (SRI), după ce fusese doctorand la această universitate din 2013. Titlul lucrării sale era „Controlul parlamentar din perspectiva securității naționale” – o analiză a relațiilor dintre comisiile parlamentare și serviciile de informații – SRI și Serviciul de Informații Externe (SIE).
Președintele AUR, George Simion, primul candidat de 10 la președinția României
George Simion e foarte deschis în privința studiilor sale. Acesta a publicat singur pe blogul său datele despre studiile sale, inclusiv diplomele și foaia matricolă de la Bacalaureat, în comparație cu ceilalți candidați la prezidențiale.
Tot mai mulți sunt interesați de ”ce studii are George Simion”. Nu sunt secrete, nu mă ascund, așa că vorbim aici, pe blogul meu și despre acest subiect.
Vă spun astăzi ce studii are George Simion. Datele sunt publice, nu există secrete, știți bine că sunt transparent și nu mă ascund de nimeni.
Sunt absolvent, în anul 2005, al Colegiului Național ,,Gheorghe Lazăr’’ din București, unul dintre cele mai bune din țară. Nu că o spun eu, dar o dovedesc statisticile oficiale.
Am obținut la examenul de Bacalaureat nota 10 la proba orală la Limba și Literatura Română, tot 10 la proba orală la Limba Franceză, în timp ce la probele scrise am avut următoarele note: Limba și Literatura Română, nota 9, la Istoria Românilor nota 9.55, iar la Limba Engleză, nota 9.60.
La Educație Fizică am primit nota 10.
Am urmat apoi cursurile Facultății de Administrație și Afaceri din cadrul Universității din București, pe care le-am absolvit în anul 2008.
Peste doi ani, în anul 2010, am devenit absolvent al programului de masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași, având ca temă de cercetare ,,Crimele comunismului’’.
Pe lângă activitatea pe care o prestez în lumea politică, despre care aveți informații aici, pe blogul meu, sau pe site-ul partidului AUR, am publicat și cărțile „Blocați în labirint”, care prezintă miturile corespondente statului dintre Prut şi Nistru şi prezintă motivele pentru care Republica Moldova este ultimul stat din Europa, și cea intitulată „Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu și Ion Iliescu”, o povestire a propriilor experienţe ale lui George Simion din ultimii ani. Vă invit să le citiți, gratuit, aici.
Despre activitățile mele civice, amintesc doar că din 2006 m-am remarcat ca și lider al grupării „Noii Golani”, care se dorea a fi o continuare a mişcării de stradă din 1990. În cadrul mișcării am introdus și mesajul „Basarabia e România“.
În perioada 2006-2011 am organizat acțiuni civice de impact în România și Republica Moldova. Detalii, AICI.
Ce studii are Mircea Geoană, fostul președinte PSD
Mircea Dan Geoană a absolvit Liceul Sf. Sava din București, la profil real, urmând mai apoi cursurile Facultății de Mecanică, în cadrul Institutului Politehnic București, precum și ale Facultății de Drept din București.
De asemenea, Mircea Dan Geoană a absolvit în 1992 „Ecole Nationale d’Administration de Paris”, iar mai apoi urmând cursurile Instituții Democratice al NATO.
În perioada în care a fost ambasador al României la Washington, a urmat Programul de dezvoltare managerială al Grupului Băncii Mondiale, în cadrul Harvard Business School.
Este doctor în economia mondială, titlul pe care la obținut în urma cursurilor de la Academia de Studii Economice din București. Acest titlu de doctor este susceptibil de plagiat. Emilia Șercan îi verifică teza de doctorat a candidatului la prezidențiale, Mircea Geoană. Dacă se dovedești că dl. Mircea Geoană este un plagiator, precum alți lideri PSD, visul său de a deveni președintele României va fi spulberat.
Ce studii are Diana Șoșoacă, un candidat fără cei 7 ani de acasă
Diana Șoșoacă este una dintre cele mai controversate figuri din politica românească. Este specializată în scandaluri și circ ieftin, însă mulți români cad în capcana aceastei doamne cu carențe grave privind bunele maniere. Dianei Șoșoacă îi lipsește CV-ul și cei 7 ani de acasă. Nu poți ocupa funcția supremă în stat dacă nimeni nu știe cine ești cu adevărat. Sunt cunoscute de asemenea vizitele sale dese pe la Ambasada Rusiei, fapt ce ar trebui să dea de gândit oricărui cetățean român când pune ștampila pe acest candidat sulfuros. Oare ce are de ascuns această stimabilă doamnă?
Deși se recomandă ca un avocat de calibru, CV-ul său nu este public. Nimeni nu știe nimic despre studiile sale și locurile sale de muncă. Deși i s-a cerut insistent să își facă public CV-ul, nici până în ziua de azi nu a apărut pe site-ul senatului României. Singurul lucru cunoscut despre doamna Șoșoacă este faptul că are un masterat în Dreptul Afacerilor și își câștiga existența din avocatură înainte de a deveni senator.
Diana Șoșoacă a ocupat funcția de consilier personal pe chestiuni juridice ale lui Eugen Dijmărescu(PSD), ministrul delegat pentru comerț în cabinetul Adrian Năstase. Diana Șoșoacă făcea parte din cabinetul Adrian Năstase când acesta a vândut PETROMU-ul Austriei, iar industria grea românească era devalizată și vândută pe nimic.
Dijmărescu a fost dovedit ca lucrător al Securității Statului, mai exact avea funcția de ofițer acoperit al DIE, serviciul de informații externe al Securității în perioada comunistă. Dijmărescu a urmat o serie de specializari post-universitare în Occident destul de ciudate demne de activitatea sa subversivă: Seminarul de Studii Americane din Salzburg (1973), un stagiu la Brookings Institution (1981) și un stagiu la Universitatea de Stat din Arizona, Tempe (1985). Până în 1990, generalul DIE Eugen Dijmărescu a ocupat și poziții ierarhic superioare în cadrul Institutului de Economie Mondială, fiind și secretar PCR pe institut.
Ce studii are Piedone. A terminat liceul la 32 de ani, iar apoi a făcut o facultate cunoscută drept „fabrică de diplome pentru politicieni”
Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, este cunoscut pentru scandalurile în care a fost implicat de-a lungul anilor, însă puțini sunt cei care știu ce studii are.
Cristian Popescu Piedone a fost primar al Sectorului 4 timp de șapte ani și jumătate, iar acum ocupă aceeași funcție la Sectorul 5. Piedone a stârnit ample controverse și atunci când și-a desemnat fiul, actual deputat PSD, candidat la Primăria Sectorului 5. A fost condamnat la închisoare și a fost în centrul multor controverse și scandaluri, în special legate de tragedia Colectiv.
În ceea ce privește studiile, Piedone nu a fost tocmai un elev model. El a terminat clasa a IX-a în 1980, la liceul „George Coşbuc” din Bucureşti, cu media generală 5,42. În clasa a X-a, a obținut media generală 5,33, după care a făcut o pauză de 13 ani. În 1996, el a terminat clasa a XI-a la liceul „Dimitrie Bolintineanu”, cu media generală 5,22.
De cealaltă parte, clasa a XII-a a terminat-o la Grup Şcolar Industrial „Dimitrie Gusti”, în anul următor, 1997, cu media generală 5,26. Ajunge şi în clasa a XIII-a, special concepută pentru cei de la fără frecvenţă, pe care a absolvit-o, tot la „Dimitrie Gusti”, cu media generală 5,70.
În ceea ce privește Bacalaureatul, el a obținut următoarele note: 5,12, la Limba şi literatura română (scris), 6 la proba orală, iar 5 la Matematică.
Chiar dacă nu s-a descurcat prea bine la școală, el a terminat apoi și o facultate, după cum mărturisea într-un interviu acordat jurnalistei Denise Rifai.
La 35 de ani, Piedone s-a înscris la Științe Economice la Universitatea Petroșani, altă instituție de învățământ renumită ca fiind „fabrică de diplome pentru politicieni”.
Ce studii are Elena Lasconi, posibilul candidat USR la președinție
Elena Lasconi are un CV mai romanțat. Doamna Lasconi este absolvent al Liceului Pedagogic „Sabin Drăgoi” Deva și economist licențiat al ASE București în profilul economic managementul turismului și comerțului.
Elena Lasconi a fost angajat al Știrilor PROTV timp de 25 de ani, unde a ocupat diferite funcții, printre care putem enumera următoarele: reporter, realizator și moderator TV, producător, corespondent de război, prezentator, trainer, dar și sales manager (2004-2005); Doamna Lasconi a lucrat din 1996 și până în martie 2020 la PROTV. În 2020 a fost ales primar al orașului Câmpulung Muscel din partea USR. Aceasta a fost izolată în cadrul partidului neomarxist fiindcă a recunoscut public că susține familia tradițională.
Nicolae Ciucă, un plagiator în slujba liberalilor
Nicolae Ciucă s-a născut la 7 februarie 1967 în localitatea Pleniţa, judeţul Dolj. A absolvit Liceul Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova, în 1985, şi Şcoala Militară de Ofiţeri Activi “Nicolae Bălcescu” de la Sibiu în 1988.
După absolvirea şcolii militare, a fost repartizat comandant de pluton lansare la Regimentul 26 Mecanizat, iar în perioada 1989-1992 a fost comandant pluton cercetare şi instrucţie, la Batalionul 121 Cercetare. În anul 1990 a urmat Cursul de perfecţionare de comandanţi companii cercetare. În perioada 1992-1993 a fost ofiţer de stat major în biroul operaţii, la acelaşi batalion.
A urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea arme întrunite, în perioada 1993-1995, iar după absolvire a fost numit ofiţer de stat major la biroul operaţii şi pregătire pentru luptă al Brigăzii 2 Mecanizată.
În perioada 1996-1997 a participat la misiunea UNAVEM III, Angola, ca ofiţer de stat major. În anul 1997 a urmat Cursul de stat major tip brigadă.
Între 1998-2001 a fost şef de stat major la Batalionul 26 Infanterie. În această perioadă a absolvit Cursul de instructori pentru menţinerea păcii (Turcia), în anul 1999, Cursul PSO (operaţii în sprijinul păcii) şi Cursul de limba engleză în anul 2000, iar în anul 2001, Cursul JOINT şi operaţii multinaţionale. În anul 2000 a participat la exerciţiul multinaţional “Blue Danube 2000”, încadrând funcţia de comandant al Componentei Terestre) şi la exerciţiul “Dinamyc Response” în Kosovo, încadrând funcţia de şef de stat major al Batalionului 26 Infanterie – rezerva strategică SACEUR.
Între anii 2001 şi 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie, cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003), şi Antica Babilonia, Irak (2004). În anul 2001 a participat la exerciţiul multinaţional “Dinamyc Response” în Bosnia şi Herţegovina, încadrând funcţia de comandant al Batalionului 26 Infanterie – rezerva strategică SACEUR, iar în anul 2003, la exerciţiul ISAF, a fost conducătorul/directorul exerciţiului (OCE/EXDIR).
În anul 2003 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare, iar în anul 2004 a urmat Cursul de relaţii civili militari în Europa de Est şi Asia Centrală, Hulburt Field, Florida – SUA. În perioada 2004-2006 a fost şeful operaţiilor la Brigada 2 Infanterie, iar în perioada 2006-2007, împuternicit şef de stat major al aceleiaşi brigăzi.
În anul 2005 a urmat Cursul de limba engleză – terminologie NATO, York University, iar în anul 2006 şi-a aprofundat cunoştinţele absolvind, în SUA, Colegiul de război, trupe de uscat, şi a obţinut Masterul în Studii Strategice.
În perioada 2007-2009 a îndeplinit funcţia de locţiitor al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată, iar în perioada 2009-2011, comandant al brigăzii. În anul 2010 a participat la exerciţiul Eurasian Star (NRDC-Turcia), comandant de brigadă.
La 25 octombrie 2010 a fost înaintat la gradul de general de brigadă, iar din ianuarie 2011 a fost numit comandantul Diviziei 2 Infanterie. În anul 2012 a absolvit cursul postuniversitar “Securitate şi bună guvernare” la Colegiul Naţional de Apărare, Bucureşti.
La 9 mai 2013 a fost înaintat la gradul de general-maior.
Pentru rezultatele obţinute de-a lungul carierei a fost distins cu Ordinul Naţional “Pentru Merit”, în Grad de Ofiţer, Ordinul Naţional “Pentru Merit” în Grad de Cavaler, Semnul Onorific în Serviciul Patriei, XV, XX, XXV, Medalia ONU pentru misiunea UNAVEM III, Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major al Forţelor Terestre, Emblema de Onoare a Informaţiilor Militare, Emblema de Onoare a Logisticii, Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene, Emblema de Onoare a Medicinei Militare, Emblema de Onoare a Forţelor Navale, Emblema de Onoare a Comunicaţiilor şi Informaticii, – Emblema de Onoare a Statului Major General.
La 15 octombrie 2014, generalul-maior Nicolae Ciucă a fost înlocuit la comanda Statului Major al Forţelor Terestre cu generalul-maior Dumitru Scarlat, preluând, cu aceeaşi dată, funcţia de locţiitor al şefului Statului Major General.
General-locotenentul cu trei stele Nicolae-Ionel Ciucă a fost numit în funcţia de şef al Statului Major, începând cu data de 1 ianuarie 2015, prin decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis. Nicolae Ciucă a ocupat funcția de prim-ministru al României cu ajutorul președintelui Klaus Iohannis. De asemenea, Nicolae Ciucă a fost acuzat de plagiat, însă instituțiile sistemului au încercat să îi acopere fapta penală și imorală. Nicolae Ciucă i-a copiat lucrarea de doctorat a fostului lider PSD, Iosif Armaș.