facebook
Connect with us

Buzatu, amanta, peștii, locotenenții și banii

Dumitru Buzatu se pare că era la pescuit pe o baltă la Cârja înaintea momentului flagrantului și era însoțit de oamenii săi de încredere. Este vorba de nelipsita șefă de cabinet, Ana Obreja (foto) cea cu care Buzatu se pare că are o relație amoroasă, directorul general al Protecției Copilului Vaslui, Dragoș Cazacu și Ioan Buruiană, veșnicul pensionar director economic din subordinea lui Cazacu. Fiul acestuia este cel căruia Dumitru Buzatu i-a încredințat conducerea Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Vaslui, cea care se ocupă de gestionarea gunoaielor din județul Vaslui. În această formulă Dumitru Buzatu a primit șpaga, iar în momentul în care au ieșit din locul în care au servit masa (locație încă neidentificată de jurnaliști) a fost înhățați de procurori.

Banii au fost găsiți doar asupra lui Buzatu, acesta fiind ridicat de procurori și dus la audieri. Ceilalți au fost doar percheziționați și la controlul sumar nu s-au găsit nimic asupra lor. Dacă Dragoș Cazacu a venit ulterior și la perchezițiile derulate la locuința lui Buzatu, de la Mărășeni, Ana Obreja a dispărut din peisaj, la fel ca și Buruiană, scrie Vremea Nouă.

Unele surse indică că la partida de pescuit ar fi fost și fiul lui Buzatu, Tudorel, cel care până astăzi deținea funcția de Secretar general adjunct la Secretariatul General al Guvernului, însă nu avem o confirmare în acest sens. După descinderile DNA de la Vaslui, acesta a fost forțat de premierul Marcel Ciolacu să demisioneze din funcție, iar fosta soție, senatoarea PSD Gabriela Crețu a fost suspendată din partid. Tudorel Buzatu însă a fost prezent la perchezițiile din vila de la Mărășeni, comuna Ștefan cel Mare, unde a încercat să vorbească cu inculpatul.

Dar nu prea au putut fiindcă erau mereu flancați de polițiștii judiciari de la DNA. La un moment dat Tudorel în spune tatălui că a aflat că totul a plecat de la un denunț. Perchezițiile de la vila lui Buzatu au durat peste cinci ore fiindcă mult timp inculpatul nu a permis procurorilor intrarea la etajul superior al vilei. Procurorii au preferat să nu spargă ușa și l-au așteptat pe Buzatu cu răbdare să găsească o cheie.

În tot timpul perchezițiilor oamenii de încredere ai lui Buzatu a stat la poartă, probabil dorind să-și arate atașamentul față de big bossul arestat. Este vorba de Remus Mustățea, nepotul lui Buzatu și celălalt șef de la Asociația intracomunitară de apă și canal, consilierul Alexandru Barbu, Vlad Ghețiu, consiliel personal și primarul de la Ștefan cel Mare, Mihai Moraru, mai susține sursa citată.

Facebook