facebook
Connect with us

Scandalul șpagă în spitalele: Viceprimarul USR al Capitalei a demisionat

Demisie de top la Primăria Generală din cauza șpăgilor de la Administrația Spitalelor. Viceprimarul USR Horia Tomescu a renunțat la funcție, în contextul scandalului de corupție. El și-a anunțat retragerea într-o postare pe Facebook. Viceprimarul USR a invocat motive de natură personală, însă demisia vine la scurtă vreme după arestarea adjunctului ASSMB. Cristian Plută.

Demisie de top la Primăria Generală a Municipiului București, în contextul scandalului de corupție de la ASSMB. Viceprimarul USR Horia Tomescu a renunțat la funcție invocând motive personale. Retragerea acestuia survine la scurtă vreme după ce judecătorii au dispus arestarea lui Cristian Plută, adjunctul ASSMB pentru luare de mită. Horia Tomescu avea în coordonate și activitatea spitalelor și a instituțiilor de sănătate.

„Dragi bucureșteni, astăzi este ziua în care am pus punct celei mai importante perioade din cariera mea politică, cea de viceprimar USR al Capitalei. Motivele sunt unele personale pentru că după cum bine știți, la finalul fiecărei zile ne gândim la sănătatea și binele nostru dar și a celor dragi”, a anunțat viceprimarul Horia Tomescu.

Viceprimarul a trecut în revistă perioada petrecută la conducerea Primăriei Generale. El i-a fost secondant lui Nicușor Dan, primarul general, la propunerea USR. Totodată, Horia Tomescu a ținut să mulțumească celor cu care a colaborat, dar și colegilor care l-au susținut. El ș-a încheiat mesajul postat pe Facebook cu o urare pentru colegii săi de partid și de la Primărie.

„Mulțumesc colegilor pentru susținere și încredere și mulțumesc bucureștenilor pentru acești ani, în care am colaborat pentru dezvoltarea Bucureștiului, asigurându-i că rămân alături de ei, ca simplu cetățean care iubește acest oraș. USR va rămâne mereu partidul născut din speranța unei societăți mai bune și avem cu toții datoria să nu uităm asta. Le doresc succes colegilor mei și rămân alături de ei în această luptă pentru Bucureștiul oamenilor buni”, a mai arătat Horia Tomescu în mesajul său.

Viceprimarul și-a însoțit postarea cu un videoclip în care apare în diferite ipostaze pe parcursul exercitării funcției pe care a deținut-o până astăzi.

Horia Tomescu, USR 

Demisie de top la Primăria Generală

Demisie de top la Primăria Generală. Retragerea lui Horia Tomescu, de la conducerea Primăriei Generale survine la scurtă vreme după izbucnirea scandalului de corupție de la ASSMB. Directorul adjunct al instituției, Cristian Plută a fost arestat pentru luare de mită. Directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor Bucureşti, Cristian Plută, a fost arestat pentru 30 de zile, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. De asemenea, s-a mai emis mandat de arestare pentru o persoană fizică, Silviu Stăncilă. Acesta este acuzat, de asemenea, de implicare în cazul de corupție.Judecătorii au fost mai blânzi cu managerul Spitalului Colentina, George-Mirel Cristescu. Acesta a fost plasat în arest la domiciliu, la fel ca și omul de afaceri Alexandru-Paul Dumitru.

Ei sunt cei care ar fi plătit mita lui Cristian Plută, primul pentru numirea în funcția de manager. George-Mirel Cristescu i-ar fi dat lui Cristian Plută, conform DNA, suma de 20.000 de euro. Banii au fost aduși într-o pungă de hârtie la un restaurant din București. În schimb, adjunctul ASSMB urma să-i aranjeze promovarea la conducerea spitalului. Iar cel de-al doilea a dat bani pentru ca firma sa să fie favorizată la contractele de achiziție publică.

Facebook