facebook
Connect with us

Mesajul unei profesoare: Dana Budeanu să-și vadă, în continuare, de educarea “amețitelor” și “a mafioților”!

“Marș la clasă!”… Sau când media românească ajunge să ceară păreri despre subiecte grele de la “influenceri”!

Împreună cu o echipă de elevi realizăm niște podcasturi cu foști (dar nu numai) absolvenți ai Liceului Teoretic “Nicolae Iorga”, București. În principiu, oameni cu care ne mândrim și care ar putea fi exemple pozitive pentru copii. Întâmplător, am aflat că “vedeta” noastră mioritică, distinsa Dana Budeanu, a fost elevă a acestui liceu, absolvind, undeva, înainte de 2000.

Nu cred că vreți să aflați reacțiile foștilor profesori la auzul numelui fostei eleve, cum trata profesorii, cum se comporta la ore, cum clasa în care era elevă devenise spaima școlii! Ce judecăți de valoare pe tema învățământului poate emite după experiențele dumneaei?…

Această doamnă spune că ar fi de acord cu salarizarea după competențe, că nu și-ar da copilul să îl învețe un profesor de șapte, dar știe dumneaei ce înseamnă un șapte la Concursul de Titularizare? Știe câtă muncă depun profesorii, cât de mult învață, prin câte inspecții trec, și că de multe ori nici măcar acest șapte nu e relevant? Pentru că sunt profesori care au luat 10 la Titularizare, sunt excelenți profesional, dar în clasă vorbesc doar cu… tabla.

Cineva spunea că “un profesor excelent pune oamenii deasupra principiilor și deasupra procedurilor” și că “predarea excelentă e ca un act de iubire. Nu mai ai argumente de ce să o faci, dar o faci și asta te diferențiază, te scoate din orice ordine.” Știe Dana Budeanu despre asta? Cum poate să evalueze din punctul dumneaei de vedere un profesor competent?

Aș ruga-o pe această distinsă fostă absolventă a liceului să nu-și mai dea cu părerea despre învățământ! Să-și aleagă orice subiect dorește, mai puțin învățământul!

Nu a fost o elevă cu care să ne mândrim, a făcut multe răutăți, așa că…

Să dea Titularizarea, să vină măcar un an la catedră, să vadă cu adevărat ce înseamnă un profesor, și apoi discutăm!

Și, dacă nu dorește, să-și vadă, în continuare, de educarea “amețitelor” și “a mafioților”!

Raluca Marei

[Poveștile cititorilor]

Facebook